11:03:21 24.07.2019
 
Stiri

Diferența dintre ÎNCREDEREA în sine și AROGANȚĂ

Știri 14.04.2018 20:02 Vizualizări1065 Autor: Ziarul National
Diferența dintre ÎNCREDEREA în sine și AROGANȚĂ sursa: eva.ro

Este deosebit de important să știi care este diferența dintre încrederea în sine și aroganță atunci când încerci un lucru nou. Dacă nu ai încredere în tine, te vei supune voinței unor oameni care sunt încrezători. Dacă ești arogant, o să îți supraestimezi abilitățile. Aroganța și încrederea în sine au multe calități suprapuse.

Ambele, în mod inevitabil, presupun să crezi în ceva. Iată care este diferența dintre încrederea în sine și aroganță!

Prin ce este diferită încrederea în sine de aroganță?

Este greu să controlezi modul în care te percep oamenii - arogant sau încrezător. Aceștia se bazează pe succesul tău recent. Nu poți opri oamenii din a avea prejudecăți, dar te poți opri pe tine din a gândi arogant. Diferența dintre încrederea în sine și aroganță are legătură cu empatia. Atunci când crezi într-adevăr într-un scop, de-a lungul timpului oamenii vor începe să împărtășească acel scop. Atunci când ești arogant, crezi că numai un anumit tip de persoane îți va împărtăși scopul. Aceasta este o diferență aparent inocentă, dar în cele din urmă devine ceva ce te împiedică să iei cele mai bune decizii.

Dacă scopul tău este îndrăzneț și merită să lupți pentru el, vei da peste oameni care îți vor respinge ideile. Unii dintre acești oameni îți vor oferi critici semnificative. Dacă îți vor respinge ideile dintr-o poziție de putere, aceștia vor părea aroganți.

Aroganța este un sentiment seducător. Când respingi pe cineva ca răspuns la respingerea ideii tale, simți că ești puternic. Dar această putere este temporară. Problema cu aroganța este că îți îngustează lumea. Cu cât respingi mai mult oamenii care nu îți înțeleg ideile, cu atât mai ușor devine. Creezi o categorie în care să îi incluzi, după care găsești o persoană nouă către care să îți îndrepți atenția. În loc să stai cu cineva și să găsești punctele comune. Timpul este limitat și nu te poți conecta cu toți oamenii cu care ți-ai dori. Dar empatia este cea care face diferența. Aroganța te zdrobește. Te face să te simți puternic într-un cerc restrâns de oameni. Dorința de a atinge obiectivul se transformă într-o dorință de a le dovedi altora că greșesc.

Dacă obiectivul tău este unul foarte important și presupune ceva ce nu a mai fost făcut înainte, rețeaua ta de sprijin va trebui să fie neconvențională. Sprijinul va veni din locurile din care te aștepți mai puțin.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md