08:18:57 19.02.2018
Stiri

Descoperirea oamenilor de ştiinţă despre oamenii cu ochii albaştri: TOŢI prezintă această caracteristică UNICĂ

Știri 25.09.2017 12:00 Vizualizări995 Autor: Ziarul National
Descoperirea oamenilor de ştiinţă despre oamenii cu ochii albaştri: TOŢI prezintă această caracteristică UNICĂ

Un nou studiu, citat de The Independent, demonstrează că toţi oamenii cu ochii albaştri au un singur strămoş comun. Această persoană a trăit acum mai bine de 6.000 de ani şi a dezvoltat o mutaţie genetică care s-a răspândit ulterior în întreaga lume.

Cauza exactă a acestei modificări nu a fost încă determinată cu exactitate de cercetători, dar oamenii de ştiinţă ştiu deja că nuanţa irisului a început să se schimbe cu mult înaintea istoriei cunoscute a omenirii.

Acest lucru înseamnă că toţi oamenii care au acum ochii albaştri au un singur strămoş comun, născut cu 6.000 până la 10.000 de ani în urmă. Această culoare a ochilor a fost considerată mai întâi mutaţie genetică şi timp de ani buni cei care au studiat-o au căutat-o în originile genei OCA2.
Această genă determină cât de mult pigment maro este prezent în irisul nostru. Însă ceea ce căutau cercetătorii nu se afla deloc acolo. Mutaţia a fost descoperită într-o genă cu totul diferită numită HERC2, care anulează OCA2, ceea ce înseamnă că "stinge" culoare maro şi scoate în evidenţă albastrul ochilor. Modificarea este prezentă la absolut fiecare individ cu ochii deschişi la culoare.
Cum a început toată această schimbare şi diversificare a culorii ochilor? Oamenii de ştiinţă spun că momentul ar putea fi cel al migraţiei din Africa spre Europa. Acesta ar explica de ce doar oamenii de descendenţă europeană au ochii albaştri.
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

09.02.2018 09:19 Nicolae Negru Este Andrei Năstase unchiul Maiei San...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md