08:26:18 18.01.2019
 
Stiri

Descărcați filme de pe TORRENT? AVERTISMENTUL oamenilor legii din R. Moldova

Social 09.07.2018 14:40 Vizualizări1680 Autor: Ziarul National
Descărcați filme de pe TORRENT? AVERTISMENTUL oamenilor legii din R. Moldova

Filmele dorite, „la pachet” cu viruși care obțin acces la poștele electronice, conturi bancare sau site-uri web. Așa au pățit peste 3 600 de cetățeni ai R. Moldova.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că au identificat un cetățan al Republicii Modova care infecta sistemele informatice prin distribuirea programelor nelicențiate prin intermediul platformelor de tip „torrent”.

Acesta, împreună cu alte persoane necunoscute deocamdată de oamenii legii, încărcau diferite programe nelicențiate pe platformele cu mecanism PEER-TO-PEER (P2P) de tip„torrent”, care erau virusate preventiv cu scopul sustragerii informațiilor credențiale de acces la poște electronice sau la alte conturi online.

Urmare a infectării sistemelor informatice, hackerii au obținut parolele și alte date de acces online precum acces la poștele electronice, conturile bancare, site-uri web a peste 3 600 de utilizatori ai sistemelor informatice din Republica Moldova și de peste hotare.

În cadrul percheziției efectuate la domiciliul suspectului au fost ridicate două laptopuri, trei telefoane mobile, un suport de memorie HDD și acesta este cercetat acum penal.

Pentru a evita virusarea sistemelor informatice cu acest program maliţios, Poliția recomandă cetățenilor să foloească produse de program licenţiate, să instaleze soluţii de securitate actualizate, să utilizeze browser cu protecţia pro-activă, să evite descărcarea de pe platformele cu mecanism PEER-TO-PEER (P2P) de tip „torrent” și să fie atenți atunci când primesc e-mail-uri suspecte și deschid sau proceseză ataşamentele acestora.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md