22:58:12 30.09.2020
 
Stiri

DENUNȚ la Procuratură // Contrabanda cu ȚIGĂRI, RELUATĂ în R. Moldova. Vameșii au „scăpat” în România peste cinci milioane de țigarete „ascunse”: „Dodon face bani din acest trafic, bani pe care ulterior să-i folosească în campania electorală”

Actualitate 31.07.2020 13:44 Vizualizări2407 Autor: Ziarul National
DENUNȚ la Procuratură // Contrabanda cu ȚIGĂRI, RELUATĂ în R. Moldova. Vameșii au „scăpat” în România peste cinci milioane de țigarete „ascunse”: „Dodon face bani din acest trafic, bani pe care ulterior să-i folosească în campania electorală”


Schemele de contrabandă, stopate anul trecut după plecarea democraților de la guvernare, au „revenit în forță” începând cu luna ianuarie curent, pe timpul guvernării lui Igor Dodon, acuză șeful fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu. Astfel, autoritățile de frontieră din România au reținut, de la începutul anului curent, o cantitate impunătoare de țigarete, care le-a „scăpat” vameșilor moldoveni.

„Schemele cu contrabandă au revenit în forță din ianuarie prin eliberarea licențelor pentru două companii din Transnistria, prin acoperirea politică a guvernării lui Dodon. Dodon face bani din acest trafic, bani pe care ulterior să-i folosească în campania electorală, bani pe care acum îi folosește pentru pomeni electorale. Cinismul lui Dodon, în iunie, pe timp de pandemie, atunci când toți trebuiau să se preocupe, în special cei de la guvernare, de gestionarea situației, ei se ocupau cu contrabanda de țigări”, a declarat astăzi Igor Grosu, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Aceeași sursă a precizat că, din cauza acestei „performanțe negative și rușinoase a lui Dodon”, pentru a primi asistența din partea UE a fost inclusă o nouă condiționalitate care ține de combaterea contrabandei, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova.

Parlamentarul a anunțat că, în calitate de membru al Comisiei parlamentare de securitate și ordine publică, va cere audieri în cadrul comisiei a instituțiilor statului responsabile de contracararea acestui fenomen și, totodată, va face un denunț la Procuratura Generala cu date despre contrabandă.

Potrivit reprezentanților PAS, în primele șase luni ale anului 2020, autoritățile din România au reținut 5 319 856 de țigarete în valoare de 14 milioane de lei introduse prin contrabandă peste Prut, doar în luna iunie fiind reținute puțin peste trei milioane de țigarete.

În același timp, autoritățile din Republica Moldova arată că timp de șase luni au fost reținute doar 402 760 de țigarete de contrabandă sau 7,5% din cantitatea anunțată de vameșii români ca fiind capturată la frontiera cu R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Petru 31.07.2020 14:22

E clar , Dodonu a preluat si reanimat schema contrabandei cu tigari.

Velichi Eugen 01.08.2020 19:08

Dacă e adevărat e f.f. grav!!!Încă nu e prea tarziu... Mai sunt alegerile din toamnă. Cetateni ai R. Moldova, pana nu e prea tarziu, TREZIŢI-VA!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md