05:34:33 16.07.2024
Stiri

DENUNȚ împotriva lui Dodon chiar în ședința Parlamentului. „Dacă nu era liderul nostru, Ilan Șor, voi, socialiștii, nu mai erați acum aici”

Actualitate 18.06.2020 13:00 Vizualizări4136 Autor: Ziarul National
DENUNȚ împotriva lui Dodon chiar în ședința Parlamentului. „Dacă nu era liderul nostru, Ilan Șor, voi, socialiștii, nu mai erați acum aici” Captură


Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, a fost deranjată astăzi, la ședința Parlamentului, de faptul că deputații socialiști au bruiat o colegă de-a sa, atunci când aceasta prezenta un proiect de lege. Astfel, Tauber le-a amintit socialiștilor că nu aveau să fie acum în Parlamentul R. Moldova, dacă Ilan Șor nu ar fi finanțat PSRM-ul și pe Igor Dodon.

„Voi, stimați socialiști, să nu uitați că ați fost finanțați de liderul nostru, Ilan Șor, care i-a oferit drumul lui Igor Dodon. Datorită nouă voi stați aici. Așa că aveți respect față colegii noștri când prezintă proiectele de legi. Văd că vă este vesel, dar să ne spuneți nouă mulțumesc pentru faptul că sunteți aici, toată fracțiunea voastră”, a punctat Marina Tauber.

Citește și: Şor a spus în PREMIERĂ ce era în geanta care ar fi ajuns la Igor Dodon. „Am DOVEZI. Au fost şi alte genţi". Unde se află acum deputatul anunţat în căutare internaţională

Socialistul Grigore Novac, care recent s-a încăierat cu un alt deputat într-un studio de televiziune, a ținut să-i dea o replică Marinei Tauber. „Când spuneți „liderul nostru”, trebuie să știți că el este un hoț ordinar, nu lider. Acel hoț a spus că a finanțat și PAS, și pe alții care participă în politicul moldovenesc... Iar faptul că va aflați în această sală se datorează faptului că procurorul încă nu a ajuns în această sală, dar eu cred că o să ajungă și o să stați pe un scăunel într-o celulă, dar nu pe acest fotoliu moale. Vă îndemn să fiți mai calmă și să nu săriți ca o coțofană”, a replicat Novac.

Ulterior, cearta între cei doi deputați a durat minute bune, cu microfoanele închise, ceea ce a determinat-o pe președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, să-i aplice o avertizare Marinei Tauber și să-i îndemne pe deputați să „lupte ideologic, nu să vă atacați personal”.

Menționăm că președintele Igor Dodon ar fi beneficiat de sume importante de bani, dar și de călătorii de lux achitate de Ilan Șor. Dezvăluirile au fost făcute anterior de către fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Potrivit lui Morari, în „renumita” geantă, fluturată de către Ilan Șor în spațiul public, erau 1,5 milioane de euro pentru Igor Dodon și la Procuratura Anticorupție este pornită o urmărire penală pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari.

„Ilan Șor a fost audiat, a făcut declarații până la urmă. Sub semnătură. El a spus că, în anii 2013- 2014, i-ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane care acum este președintele R. Moldova, atunci avea altă funcție", a dezvăluit Morari într-o emisiune televizată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md