15:30:45 05.04.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // Ungaria nu este de acord cu criticile UE la adresa R. Moldova

Politică 13.02.2019 08:00 Vizualizări1043 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Ungaria nu este de acord cu criticile UE la adresa R. Moldova


Mnistrul de Externe de la Budapesta spune că Ungaria nu susține și nu este de acord cu declarațiile critice ale UE la adresa R. Moldova. Totodată, acesta afirmă că Ungaria nu este de acord nici cu suspendarea asistenței macrofinanciare din partea UE, calificând acest lucru ca un amestec în treburile interne ale R. Moldova

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, în cadrul briefingului de presă care a fost susținut împreună cu șeful diplomației de la Chișinău, Tudor Ulianovschi.

„Am precizat și în trecut de mai multe ori că Uniunea Europeană critică pe nedrept Repoublica Moldova. Chiar în această dimineață am oprit o declarație care critica pe nedrept sistemul electoral din Republica Moldova. Nu sprijinim și nu suntem de acord nici cu blocarea acelor finanțări care îi revin R. Moldova din partea UE. Dat fiind faptul că noi respectăm integritatea R. Moldova și politica internă, tot așa cum vom respecta și decizia cetățenilor dvs. în urma alegerilor care urmează”, a declarat diplomatul ungar, precizând că „R. Moldova poate conta și în continuare pe Ungaria în procesul său de integrare europeană”.

Amintim că la invitația Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó, s-a aflat într-o vizită de lucru în R. Moldova.

În cadrul discuțiilor de la MAEIE, cei doi oficiali au discutat perspectivele cooperării bilaterale între R. și Ungaria, valorificarea potenţialului economic şi sectorial, susţinerea parcursului european al R. Moldova, cooperarea dintre ţările noastre în plan regional şi multilateral

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md