17:24:30 18.07.2018
 
Stiri

DECLARAȚIE // „Una dintre cele mai grave ameninţări la adresa securităţii Republicii Moldova o reprezintă preşedintele Igor Dodon”

Politică 21.09.2017 15:00 Vizualizări1277 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Una dintre cele mai grave ameninţări la adresa securităţii Republicii Moldova o reprezintă preşedintele Igor Dodon” TVR Moldova

Aplicaţiile militare comune ale forţelor paramilitare transnistrene şi trupelor ruseşti staţionate pe teritoriul Republicii Moldova constituie o provocare de proporţii la adresa securităţii naţionale.

Fostul ministru de Interne, general-maiorul Victor Catan, susține, cu referire la numărul aplicaţiilor militare în creştere care au loc în regiunea transnistreană, că aceste aplicaţii vin în contradicţie cu Convenţia moldo-rusă privind reglementarea paşnică a conflictului din regiunea transnistreană, care spune că forţele militare care se află temporar pe teritoriul Republicii Moldova vor respecta statutul de neutralitate.

„În cazul în care Federaţia Rusă îşi permite să antreneze nu numai forţele proprii, dar implicând şi forţele paramilitare transnistrene, aici este vorba că ei se pregătesc deschis împotriva Republicii Moldova”, a menţionat Catan, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la „TVR „Moldova”.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, Roman Boţan, a afirmat în aceeași emisiune că trupele paramilitare din regiunea transnistreană şi trupele ruseşti staţionate pe teritoriul ţării sunt înzestrate militar foarte bine. Deputatul susţine că şeful statului cunoaşte despre toate aplicaţiile care se desfăşoară în stânga Nistrului.

„Una dintre cele mai grave ameninţări la adresa securităţii Republicii Moldova, pe lângă armata staţionată ilegal în raioanele de est ale ţării, o reprezintă însuşi preşedintele Igor Dodon ”, a spus parlamentarul.

Expertul în securitate Rosian Vasiloi susţine că jocul acesta dintre guvernare şi preşedinţie în ceea ce ţine de numirea ministrului Apărării este neînţeles atât timp cât regimul separatist, susţinut de Federaţia Rusă, face ce doreşte în regiunea transnistreană. Totodată, potrivit acestuia, ultimele aplicaţii militare desfăşurate arată că iau amploare din punct de vedere al misiunilor care sunt trasate şi din punctul de vedere al sarcinilor Rusiei pe care le are în Republica Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md