23:21:41 16.08.2018
 
Stiri

DECLARAȚIE politică în Parlamentul României: „ReUnirea celor două state românești este inevitabilă și niciun Dodon nu o poate opri”

Știri 13.02.2018 13:00 Vizualizări2208 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE politică în Parlamentul României: „ReUnirea celor două state românești este inevitabilă și niciun Dodon nu o poate opri”

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Partidului Mișcarea Populară, Constantin Codreanu, a prezentat astăzi, de la tribuna Camerei Deputaților din Parlamentul României, o Declarație politică intitulată „ReUnirea celor două state românești este inevitabilă”.

Vedeți mai jos întreaga declarație prezentată în Parlamentul României de deputatul Constantin Codreanu, născut în R. Moldova:

„Aduc în atenție câteva denumiri de comune din Basarabia: Parcova (Edineț), Ulmu (Ialoveni), Bardar (Ialoveni), Ruseștii Noi (Ialoveni), Puhoi (Ialoveni), Văsieni (Ialoveni), Feștelița (Ștefan Vodă), Opaci (Căușeni), Gotești (Cantemir), Săseni (Călărași), Nișcani (Călărași), Sărătenii Vechi (Telenești), Grătiești (municipiul Chișinău), Boghiceni (Hâncești), Codreanca (Strășeni), Floreni (Anenii Noi), Târşiţei (Teleneşti), Răzeni (Ialoveni), Măgurele (Ungheni), Cucoara (Cahul).

Acestea sunt primele 20 de comune, care, prin decizia consiliilor locale, au votat, începând cu 23 ianuarie anul curent, ReUnirea cu Patria-mamă istorică România. Lista rămâne deschisă. Vor urma și alte localități. Cum este și firesc, în anul Centenarului Marii Uniri, tot mai multe localități basarabene vor opta univoc și oficial pentru revenirea în familia noastră românească. Folosesc ocazia și le spun confraților mei basarabeni de la această tribună a Parlamentului din București: Îndrăzniți! Nu vă temeți! Unirea face puterea! Astăzi suntem 20 de comune, mâine vom fi sute de sate și orașe.

Dacă administrațiile centrale de la Chișinău și București nu se pun în mișcare pentru realizarea ideii de Unire, administrațiile locale, ca și în 1918, sunt primele care ridică stindardul Reîntregirii naționale, pentru că sunt cele mai apropiate de cei mulți și asupriți, măcinați de lipsuri și copleșiți de nedreptate și nevoi.

Cortina de Fier așternută de cei doi criminali pe Prut, Hitler și Stalin, înlocuită acum cu o Cortină europeană de Aur, pe care scrie dulce, dar mincinos ”aderare la Uniunea Europeană”, este, de fapt, granița înțelegerilor germano-ruse pusă nedrept, ca un ștreang, pe grumazul țării noastre. Ștreangul de mult e putred și îl vom rupe.

Să se audă de la Moscova la Berlin și de la Bruxelles la Washington: Pactul Ribbentrop-Molotov semnat între regimul comunist al lui Stalin și regimul fascist al lui Hitler nu este lege pentru noi!

Ceea ce au inițiat acum, perfect natural și democratic, cele 20 de comune basarabene este o dovadă că ReUnirea, ca proces acumulativ, este în plină desfășurare și că niciun dodon nu o poate opri.

Le adresez primarilor și consilierilor primelor 20 de comune basarabene care au votat ReUnirea, dar și celor care o vor face de acum încolo, invitația de a vizita Parlamentul României.

Statul român are obligația morală să nu lase fără atenția cuvenită gestul primarilor și consilierilor din comunele noastre de dincolo de Prut. De aceea, cer Guvernului țării, Consiliilor județene și celor locale să direcționeze cu prioritate către aceste comune ajutorul acordat românilor de la răsărit de Prut.

Milioanele de români din Basarabia, rupți cu forța de la sânul Patriei noastre, au dreptul la o viață mai bună, demnă și liniștită în familia noastră românească, alături de celelalte națiuni membre ale Uniunii Europene și NATO!

Trăiască ReUnirea Basarabiei cu Patria-mamă România!”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Romania mare 13.02.2018 13:10

Sa dea domnul sa fim si noi reuniti si toti patriotii adevarati isi doresc UNIREA , doar tirlele si cei ce prefera mereu sa stea in genunchi in fata rusilor nu doresc acest lucru maret cum ar fi UNIREA

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md