22:43:12 19.04.2018
Stiri

DECLARAȚIE: „Dodon pune Moldova pe axa antidemocratică Moscova - Budapesta”

Politică 10.04.2018 13:19 Vizualizări721 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „Dodon pune Moldova pe axa antidemocratică Moscova - Budapesta”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, vrea să demonstreze Uniunii Europene că Republica Moldova nu este stat european, fiind primul care l-a felicitat pe premierul ungar, Viktor Orban, pentru câștigarea alegerilor de duminică, susține vicepreședintele liveralilor, Valeriu Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, Dodon nu are dreptul să-l felicite pe Orban în numele cetățenilor R. Moldova.

„Dodon se crede deștept şi prin orice gest pe care îl face vrea să îndepărteze Republica Moldova de UE. Dodon poate să-l felicite pe Viktor Orban pentru victoria la alegerile de duminică în nume personal, dar nu în numele cetățenilor Republicii Moldova. Viktor Orban a lansat termenul de „democrație iliberală”, care este de fapt o acoperire pentru regim autoritar, ne-european, de tip eurasiatic, orânduire pe care o visează şi binomul Plahotniuc-Dodon.

Viktor Orban a schimbat legea şi cu 49,5% din voturi a obținut 66% din mandatele de deputat. Tot așa şi Binomul Plahotniuc – Dodon a modificat legea şi a venit cu votul mixt, pentru a nesocoti voința poporului exprimată la alegeri. Plahotniuc a acaparat toată presa așa cum a făcut şi Viktor Orban în Ungaria.

Regimul lui Viktor Orban nesocotește valorile europene şi democratice la fel ca Vladimir Putin. Guvernul lui Orban a început prigoana împotriva societății civile. Campania împotriva Fundaţiei Soros pe care o duce Viktor Orban este de inspirație rusească, pentru că Fundaţia Soros are mari merite privind democratizarea Europei Centrale şi de Est după căderea comunismului. Ideea lui Viktor Orban de a impozita finanțările primite de mediul asociativ sau de a declara ONG-urile drept agent străin este inspirată tot din Rusia.

Prin intermediul Moscovei Igor Dodon a organizat pentru candidatul PSRM Ion Ceban, candidatul-iepure al Binomului, vizite la Minsk, Baku şi Budapesta, acolo unde se află regimuri autoritare „iliberale”, pentru a învăța cum să pună pumnul în gura societății civile dacă va ajunge primar”, a explicat Valeriu Munteanu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

16.04.2018 10:02 Ziarul National Akela a ratat ținta

13.04.2018 09:47 Nicolae Negru Păzea, Putin se gândește la noi!

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md