02:01:24 18.08.2018
 
Stiri

DECLARAȚIE: „Dodon pune Moldova pe axa antidemocratică Moscova - Budapesta”

Politică 10.04.2018 13:19 Vizualizări835 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „Dodon pune Moldova pe axa antidemocratică Moscova - Budapesta”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, vrea să demonstreze Uniunii Europene că Republica Moldova nu este stat european, fiind primul care l-a felicitat pe premierul ungar, Viktor Orban, pentru câștigarea alegerilor de duminică, susține vicepreședintele liveralilor, Valeriu Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, Dodon nu are dreptul să-l felicite pe Orban în numele cetățenilor R. Moldova.

„Dodon se crede deștept şi prin orice gest pe care îl face vrea să îndepărteze Republica Moldova de UE. Dodon poate să-l felicite pe Viktor Orban pentru victoria la alegerile de duminică în nume personal, dar nu în numele cetățenilor Republicii Moldova. Viktor Orban a lansat termenul de „democrație iliberală”, care este de fapt o acoperire pentru regim autoritar, ne-european, de tip eurasiatic, orânduire pe care o visează şi binomul Plahotniuc-Dodon.

Viktor Orban a schimbat legea şi cu 49,5% din voturi a obținut 66% din mandatele de deputat. Tot așa şi Binomul Plahotniuc – Dodon a modificat legea şi a venit cu votul mixt, pentru a nesocoti voința poporului exprimată la alegeri. Plahotniuc a acaparat toată presa așa cum a făcut şi Viktor Orban în Ungaria.

Regimul lui Viktor Orban nesocotește valorile europene şi democratice la fel ca Vladimir Putin. Guvernul lui Orban a început prigoana împotriva societății civile. Campania împotriva Fundaţiei Soros pe care o duce Viktor Orban este de inspirație rusească, pentru că Fundaţia Soros are mari merite privind democratizarea Europei Centrale şi de Est după căderea comunismului. Ideea lui Viktor Orban de a impozita finanțările primite de mediul asociativ sau de a declara ONG-urile drept agent străin este inspirată tot din Rusia.

Prin intermediul Moscovei Igor Dodon a organizat pentru candidatul PSRM Ion Ceban, candidatul-iepure al Binomului, vizite la Minsk, Baku şi Budapesta, acolo unde se află regimuri autoritare „iliberale”, pentru a învăța cum să pună pumnul în gura societății civile dacă va ajunge primar”, a explicat Valeriu Munteanu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.08.2018 09:16 Ziarul National O vacanță antiprotest sau de ce Plaho...

13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md