02:05:02 14.12.2019
 
Stiri

„Decizie judicioasă, deși întârziată”: Dodon vrea numirea, în regim de URGENȚĂ, a noilor judecători la Curtea Constituțională

Politică 26.06.2019 15:51 Vizualizări1585 Autor: Ziarul National
„Decizie judicioasă, deși întârziată”: Dodon vrea numirea, în regim de URGENȚĂ, a noilor judecători la Curtea Constituțională

Demisia in corpore a judecătorilor Curții Constituționale este „unica soluție rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național”, susține președintele Igor Dodon.

„Salut decizia judicioasă, deși întîrziată, a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Organele însărcinate cu numirea judecătorilor (Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistratului) urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți.

Numirea noilor judecători constituie un obiectiv de importanță deosebită în lumina ultimelor evenimente naționale, dar și a aprecierilor exprimate de partenerii externi. Astfel că acest exercițiu urmează a fi axat exclusiv pe criteriile integrității, profesionalismului, ireproșabilității și, nu în ultimul rînd, cel al obiectivității”, a comentat Dodon pe Facebook.

Șeful statului se arată sigur că noua componență a Curții Constituționale va fi una „independentă, va realiza nobila misiune de a garanta supremaţia Constituţiei, se va supune numai Legii Supreme și va exclude cu orice preț influențele politice și jocurile de culise”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md