22:47:30 12.04.2021
 
Stiri

DECIS // Sporuri de mărimea unui salariu de bază pentru muncă prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate pe perioada pandemiilor

Actualitate 04.03.2021 12:57 Vizualizări866 Autor: Ziarul National
DECIS // Sporuri de mărimea unui salariu de bază pentru muncă prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate pe perioada pandemiilor


Salariații care muncesc în condiții cu risc sporit pentru sănătate vor primi sporuri de compensare, mărimea cărora va constitui cel puțin un salariu de bază.

Sporurile vor fi plătite pentru durata reală a muncii prestate în condiții cu risc sporit pentru sănătate, care va constitui perioada de combatere a pandemiei sau epidemiei, prevede un proiect de modificare a Codului muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar, aprobat astăzi în lectură finală de către Parlament.

Potrivit noilor modificări, categoriile de salariați implicați în prestarea muncii în condiții de risc sporit pentru sănătate în perioada stării de urgență, de asediu sau de război ori în perioada stării de urgență în sănătate publică sunt stabilite de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sau, după caz, de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md