De ce este bine să consumi rucola, alimentul care combate CANCERUL și ajută la DETOXIFIERE
Are o aromă puternică și un gust deosebit, iar conținutul ei are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Rucola mai este cunoscută şi sub alte denumiri precum rocket, rocket de grădină, voinicică, rugula sau varza nemţească, iar numele ştiinţific este Eruca sativa.
Rucola face parte din familia de crucifere împreună cu broccoli, conopida şi varza. Aceste legume au un conţinut bogat în fibre şi antioxidanţi şi, de asemenea, în glucozinolati care, conform studiilor, reduc riscul apariţiei cancerului la plămâni, prostată, sân şi pancreas.
Bogată în clorofilă, substanța care ajută la combaterea aflatoxinelor care pot ataca ADN-ul şi ficatul, rucola trebuie consumată în stare crudă.
Rucola are 90% apă, din această cauză, este un aliment perfect şi răcoritor în timpul verii.
Bogată în vitamina K, care este necesară pentru sănătatea oaselor, pentru absorbţia calciului în oase şi dinţi, consumată zilnic, rucola poate întări organismul și îl poate feri de boli.
Conţinutul de fibre ajută la curăţarea colonului contribuind la îmbunătăţirea digestiei, iar fitochimicalele, antioxidanţii şi mineralele esenţiale prezente în rucola ajută corpul să se cureţe de toxine, notează viataverdeviu.ro.
Rucola are cantităţi mari din cele mai multe dintre B-uri, dar conţine în special cantităţi mari de folati. La adulţii foarte activi, cantităţile reduse de folati s-au dovedit a fi un risc pentru declinul cognitiv. Folatii sunt de asemenea extrem de importanţi în sarcina.
Rucola poate fi utilizată cu succes în diete datorită aportului mare de nutrienţi. Un beneficiu în plus este faptul că 2 căni conţin numai 80 de calorii, fiind alegerea perfectă pentru cei ce ţin regim.
Rucola mai era folosită și în calitate de afrodiziac. Studiile au dovedit că micromineralele şi antioxidanţii din legumele cu frunze verde-închis sunt foarte bune pentru sănătatea sexuală. Acestea blochează substanţele contaminante din mediu considerate că ar avea un impact negativ asupra libidoului.
Rucola era folosită ca afrodisiac puternic în timpul civilizaţiei antice a Romei, iar în antichitate erau făcute loţiuni speciale pentru iubire din rucola şi alte ierburi.
Spre deosebire de spanac, iarba–grasă, muştarul verde sau ţelina, rucola are un conţinut relativ scăzut de oxalaţi, astfel, această salată poate fi consumată fără probleme şi în timpul sarcinii şi alăptării.
LISTĂ // Numele oamenilor de cultură din R. Moldova, premiați de Ziua Culturii Naționale
Fost șef al diplomației de la Chișinău: Declarația lui Patrușev, conform căreia R. Moldova „ar putea înceta să existe”, lipsă de respect față de statul nostru și strategie de a destabiliza republica
Deputații, miniștrii, judecătorii sau procurorii implicați în cazul de corupție ar putea scăpa mai ușor de pedepse: Creșterea numărului de sentințe de încetare pe motivul expirării termenului de prescripție ar putea crește, anticipează PA