12:53:46 21.07.2024
Stiri

Paza lui Igor Dodon a fost ÎNTĂRITĂ. În jur de 20 de BODYGUARZI, alături de șeful statului: „Sper că vor face față”. Acesta a oferit DETALII despre cei care ar vrea să-l lichideze fizic

Politică 12.06.2019 21:26 Vizualizări5074 Autor: Ziarul National
Paza lui Igor Dodon a fost ÎNTĂRITĂ. În jur de 20 de BODYGUARZI, alături de șeful statului: „Sper că vor face față”. Acesta a oferit DETALII despre cei care ar vrea să-l lichideze fizic


Președintele Igor Dodon insistă că oponenții săi politici ar dori să-l lichideze fizic și asta pentru că anume dânsul asigură buna funcționare a majorității parlamentare dintre Partidul Socialiștilor din R. Moldova și Blocul „ACUM”.

Igor Dodon a menționat în această seară la postul public de televiziune că rolul său este foarte important. „Dacă nu aș sprijini actuala majoritate parlamentară, atunci șansele lui Plahotniuc să rămână la guvernare ar fi foarte mari. Astfel, primul scenariu al lor era arestarea mea. Problema lor este anume Dodon. Liderii democrați au aruncat cu scaune în procurori, dar aceștia spun că nu sunt temeiuri legale pentru arestul meu. Al doilea scenariu e șantajul și punerea presiunilor pe familia mea. Doresc ca eu să-mi depun demisia și să fug din țară. Pot să meargă la asta pentru că nu au nimic sfânt. Eu nu voi ceda, nu îmi voi da demisia”, a spus președintele.

De asemenea, șeful statului afirmă că se ia în calcul și lichidarea sa fizică, iar intermediarii ar fi oferit deja un avans unui potențial asasin. „Eu, când am auzit de acest scenariu, am zis că-s nebuni. Am primit informații că oameni apropiați democraților au dat deja avansul la bandiți din Odesa. Am întărit paza, dar după cum știți Serviciul Protecției Pază de Stat se supune lui Plahotniuc. Cât de dornici vor fi aceștia să-și facă datoria? Eu am încredere în băieții mei din pază... Sunt 10-20 și sper că vor face față”, a adăugat oficialul.

Igor Dodon a dar asigurări că sunt și probe care ar demonstra că se dorește uciderea sa. „Deci, sunt semnale clare. Sunt probe, dar sunt parte a anchetei și nu pot fi făcute publice. Pot să vă spun că sunt fixate momente când oameni apropiați democraților propun bani pentru asasinarea președintelui. Eu nu îmi voi da demisia, deși ei încearcă să ne certe. Nu plec, ca să asigur funcționalitatea acestei coaliții. Voi face asta chiar și riscându-mi viața”, a încheiat Dodon.

Declarațiile lui Igor Dodon potrivit cărora acesta ar fi amenințat sunt „stupide”, a declarat ieri vicepreședintele PD, Andrian Candu. Acesta crede că șeful statului urmărește să se „victimizeze”.

„Sunt declarații stupide, care nu sunt fondate. Este SPPS, care asigură 24 din 24 de ore paza și este menirea lor să-l protejeze. Cred că el vrea să se victimizeze sau să incinte spiritele. Vreau să-i atrag atenția președintelui să fie atent la fiecare expresie, pentru că, uneori, pot avea impact enorm”, a declarat Candu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md