04:00:45 05.03.2021
 
Stiri

Cum trebuie „citit” ATACUL Ambasadei Ruse la adresa României, în context electoral: „Mobilizare a electoratului prorus întru susinerea candidatului recomandat de către Putin, candidat compromis prin acte de corupție, minciună și trădare”

Actualitate 26.10.2020 12:54 Vizualizări1522 Autor: Ziarul National
Cum trebuie „citit” ATACUL Ambasadei Ruse la adresa României, în context electoral: „Mobilizare a electoratului prorus întru susinerea candidatului recomandat de către Putin, candidat compromis prin acte de corupție, minciună și trădare”


România și-a asumat trecutul său și a tras învățămintele necesare, pe când Rusia nici nu are de gând să se căiască pentru zecile milioane de victime pe care le-a lăsat în urma sa. „Și le mai lasă pe Nistru, în Donbas, în Georgia etcetera”, afirmă editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, după ce Ambasada Rusiei a criticat Ambasada României care a comemorat ostașii români îngropați în cimitirele din stânga Prutului în ajunul Zilei Armatei Române.

Nicolae Negru amintește că regimul de ocupație sovietic, comunist, stalinist, instaurat în Basarabia, a nimicit, prin teroare, foamete, deportări, sute de mii de basarabeni, „așa că Ambasada Rusiei nu are căderea să țină cuiva lecții de morală și umanism”.

CITIȚI și VIDEO // Documentele de la Moscova care îl contrazic pe Ambasadorul rus Vasnetov: „Suntem atacați la noi acasă de către cei care au fost primii aliați ai lui Hitler”

„Ambasada Rusiei la Chișinău s-a ambalat din cauza că Ambasada României în Republica Moldova a organizat o acțiune de comemorare a ostașilor români „căzuți eroic la 14 iulie 1941 pentru eliberarea Basarabiei de ocupația sovietică”. Ea a ținut să precizeze că e vorba de ostașii „regimului Antonescu”, ca și cum acest calificativ ar anula faptul că Basarabia a fost ocupată de Armata Sovietică în urma înțelegerii dintre doi criminali, Stalin și Hitler, în 1939, înțelegere prin care teritoriul european a fost împărțit în „ocine” staliniste și hitleriste și au fost masacrate milioane de oameni. Regimul de ocupație sovietic, comunist, stalinist, instaurat în Basarabia, a nimicit, prin teroare, foamete, deportări, sute de mii de basarabeni, așa că Ambasada Rusiei nu are căderea să țină cuiva lecții de morală și umanism. România și-a asumat trecutul său și a tras învățămintele necesare, pe când Rusia nici nu are de gând să se căiască pentru zecile milioane de victime pe care le-a lăsat în urma sa. Și le mai lasă pe Nistru, în Donbas, în Georgia etcetera”, afirmă editorialistul nostru.

Potrivit lui Nicolae Negru, declarația Ambasadei poate fi citită și „ca o acțiune electorală, de „excitare” și de mobilizare a electoratului prorus întru susinerea candidatului recomandat alegătorilor moldoveni de către Putin, candidat compromis prin acte de corupție, minciună și trădare a intereselor naționale în folosul Rusiei”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md