05:39:54 24.10.2024
Stiri

Cum tratăm AFECȚIUNEA provocată de sedentarism

Știri 26.12.2017 08:27 Vizualizări2279 Autor: Ziarul National


Cum tratăm AFECȚIUNEA provocată de sedentarism Sursa: digi24.ro

Menţinerea unei singure poziţii o perioadă îndelungată, fără posibilitatea de a antrena muşchii şi ligamentele, poate afecta coloana vertebrală sau regiunea lombară, iar bărbaţii cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani sunt cei mai afectaţi de această problemă, au avertizat specialiştii mexicani citaţi de EFE.

„Lumbago este o durere în partea de jos a spatelui, iar un mod de a o combate este schimbarea poziţiei corpului, aşezarea în poziţie culcată sau elongaţiile”, a explicat Rafael Gastelum, medic traumatolog la Hospital General de Zona Número Uno al Instituto Mexicano del Seguro Social (IMSS), potrivit Agerpres.

La rândul său, Alfredo Castellanos, director al Unităţii de Medicină Fizică şi Recuperare Siglo XXI a IMSS, a asigurat că bărbaţii aflaţi la culmea vârstei active, între 25 şi 45 de ani, sunt cei mai afectaţi de lumbago.

„Acestea sunt provocate de problemele de poziţie, de ridicarea unor obiecte grele, dar şi de căderi, contuzii sau accidente”, a explicat el. Potrivit medicului, afecţiunile lumbago ocupă locul trei între primele 10 motive pentru o vizită la medic. El a precizat că cei mai mulţi pacienţi provin din rândul funcţionarilor, secretarelor, taximetriştilor sau şoferilor, dar şi a unor muncitori care ridică obiecte grele.

Pentru a trata această afecţiune, electroterapia, razele laser, hidroterapia, exerciţiile terapeutice şi măsurile de igienă ale coloanei sunt principalele măsuri recomandate. Potrivit lui Castellanos, când există astfel de dureri se recomandă pacientului să-şi corecteze postura şi să-şi supravegheze greutatea corporală.

Dacă durerea este provocată de un traumatism, ideal este electroterapia, ce constă în aplicarea de căldură la suprafaţă şi în profunzime cu aparate electro-medicale. Hidroterapia este utilizată în aplicarea de comprese calde pe locul dureros sau realizarea de exerciţii de flexare şi rotire a coloanei în apă.

Tratamentele se completează cu exerciţii terapeutice pentru a întări muşchii paravertebrali care susţin coloana. Potrivit specialistului, cu trecerea timpului, structurile osoase, ligamentare sau musculare se deteriorează, astfel încât adulţii nu trebuie să renunţe la realizarea de exerciţii, precum mersul pe jos, aplecarea trunchiului, extensiile sau rotirea braţelor.

Doctorul Castellanos a asigurat că durerile lombare pot fi prevenite dacă se corectează poziţia corpului şi se adoptă măsuri preventive precum folosirea unui sprijin pentru braţ în timpul condusului, folosirea unui scăunel pentru a odihni picioarele, evitarea saltelelor prea moi şi ridicarea greutăţilor.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.10.2024 10:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Glonțul Rusiei sau n...

18.10.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum să tăiem elanul ...

14.10.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce separatiștii v...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va deveni președintele R. Moldova după turul doi al alegerilor prezidențiale de pe 3 noiembrie 2024?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md