14:37:38 27.01.2021
 
Stiri

Cum răspunde procurorul general la acuzațiile potrivit cărora ar „elibera criminalii din închisori” și l-ar proteja pe Platon: „Justiția nu înseamnă a umple închisorile cu persoane nevinovate”

Actualitate 01.12.2020 14:58 Vizualizări953 Autor: Ziarul National
Cum răspunde procurorul general la acuzațiile potrivit cărora ar „elibera criminalii din închisori” și l-ar proteja pe Platon: „Justiția nu înseamnă a umple închisorile cu persoane nevinovate”


Procurorul general Alexandru Stoianoglo le arată din deget tuturor celor care pun la îndoială deciziile din ultimul timp ale Procuraturii Generale, inclusiv persoanelor de rang înalt, care au acuzat această instituție că ar „elibera criminalii din închisori”.

„Mă refer aici la revizuirea dosarului Platon, la scoaterea de sub urmărire penală a judecătorilor, deputaților, altor figuranți pe dosare de rezonanță. Ni s-a reproșat că „justiția ar scoate de sub urmărire penală și ar elibera criminalii din închisori”. Cel mai surprinzător a fost să constatăm că anume cei care până mai ieri semnalau de la toate tribunele despre încălcările masive ale drepturilor omului, dosare politice, stat capturat, hărțuirea oponenților politici și persecutarea afacerilor, anume ei ne-au acuzat pentru că aceste abuzuri nu mai au loc”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Alexandr Stoianoglo.

CITIȚI și Procurorul general „nu vede probleme” în faptul că judecătorii care vor examina dosarele legate de FRAUDA bancară au emis sentințe în privința lui Platon, Țuțu sau Filat: „Nu asta contează”. Cum comentează Stoianoglo „dezvăluirile” lui Platon

Șeful Procuraturii Generale susține că în ultimul an a luat „o serie de decizii nepopulare, dar absolut legale”.

„Aș vrea să vă reamintesc că justiția nu înseamnă a umple, pentru bifă, închisorile cu persoane nevinovate, ci a le demonstra, prin probe concludente și pertinente vinovăția, în cadrul unui proces transparent și echitabil. Anume pentru încălcarea acestor principii statul nostru a fost și mai continuă să fie condamnat la CtEDO, iar cei care pretind că întruchipează democrația și valorile europene ar trebui să fie cei mai cointeresați pentru ca astfel de abuzuri să nu se mai întâmple, excluzând din criteriile de apreciere dublele standarde”, a adăugat Stoianoglo.

Procurorul general a continuat că prin a spune că nu tinde „să fie simpatic cuiva”: „Vom continua să aplicăm toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor pe nedrept urmărite și judecate penal, pentru că, așa cum am mai spus-o, conjunctura și timpul politic de afară chiar nu ne interesează”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md