Cum îți dai seama dacă o roșie a fost tratată cu chimicale. Detaliul pe care trebuie să-l verifici cu atenție


Odată cu creșterea temperaturilor, multe persoane au început să caute legumele proaspete în piețe și în supermarketuri. Roșiile sunt foarte căutate în sezonul cald și mulți adoră să le adauge în salate.
Cu toate că acum se găsesc destul de ușor, specialiștii spun că nu toate roșiile sunt naturale, chiar dacă par. Există, însă, un mod prin care îți poți da seama dacă acestea au fost sau nu tratate cu chimicale.
Unii producători aleg să forțeze coacerea legumelor prin metode care nu sunt tocmai sănătoase. Acest lucru se întâmplă pentru a obține profit rapid, însă ajung să adauge substanțe interzise, dar și acceleratori de maturare în roșii.
În plus, roșiile pot conține doze mai mari de pesticide decât ar trebui. Astfel de substanțe pot fi utilizate pentru ca roșiile să crească mai repede și să ajungă pe rafturi mai devreme.
La exterior, nu pot fi sesizate cu ușurință diferențele dintre roșiile tratate și cele netratate. Poți verifica, însă, interiorul roșiei, care te poate ajuta să afli mai multe detalii.
În general, interiorul roșiilor maturate este verde și necopt. Verificarea unei roșii la interior reprezintă singurul mod prin care poți vedea dacă aceasta a fost sau nu maturată forțat. Totodată, forma țuguiată, întâlnită mai ales la roșiile din solarii, poate indica acest lucru.
,,În momentul în care o roşie este maturată forţat, atunci interiorul este clar verde, necopt. Mai mult decât atât, acea ecrescenţă spune că acea floare a fost stimulată chimic”, a explicat Cristi Rusu, preşedintele Asociaţiei Legume, potrivit Observator News.
De altfel, roșiile fără semințe pot indica că poate fi vorba despre un produs de import, dar și de unul care a fost tratat în mod excesiv. Astfel de roșii ar trebui evitate, în special dacă țările din care provin nu respectă normele stricte impuse de Uniunea Europeană.









































































