22:26:43 18.04.2019
 
Stiri

Crește numărul persoanelor care aplică la Programul „Prima Casă”. Săptămânal sunt acordate 20-30 de CREDITE

Economie 03.09.2018 11:20 Vizualizări644 Autor: Ziarul National
Crește numărul persoanelor care aplică la Programul „Prima Casă”. Săptămânal sunt acordate 20-30 de CREDITE

Până la finele anului 2018, de programul „Prima Casă” cu toate opțiunile lui ar putea beneficia circa o mie de familii. Aceasta deși până la ora actuală sunt puțin peste 300 de beneficiari. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

Ion Chicu susține că acum sunt acordate câte 20-30 de credite pe săptămână, iar din toamnă secretarul presupune că vor fi acordate mai multe. „Eu cred că până la sfârșitul anului 2018 numărul creditelor alocate în cadrul „Prima Casă” va fi în jur de o mie, ceea ce nu-i puțin”, spune Ion Chicu. Pentru viitor, secretarul de stat consideră că pe an ar putea primi credite în cadrul acestui program circa 5-7 mii de familii.

Ion Chicu a mai declarat că în sectorul bugetar actualmente activează circa 200 de mii de oameni, dintre care mulți nu sunt eligibili având în vedere vârsta sau faptul că au deja o locuință. Din numărul total ar putea beneficia de programul „Prima Casă” aproximativ 20%.

Gabriela Cuneva, expert economic, susține că programul este unul benefic, dar s-ar putea să nu fie suficient pentru că ar putea acoperi un număr mult mai mic de familii decât numărul celor care au nevoie de o locuință. Expertul spune că nu este clar pe ce perioadă va funcționa acest program pentru că nu ar exista un plan concret în ceea ce ține durata.

Marina Curtiș, beneficiară a programului, spune că familia ei nu a avut niciodată o locuință proprie și posibilitatea de a cumpăra un apartament a fost primită cu bucurie. Beneficiara spune că, până acum, în condițiile oferite de băncile din Moldova nu a avut posibilitate să-și cumpere casă pentru că nu avea ce pune în gaj și nici nu dispunea de suma de bani necesară pentru prima rată. „Nu știu care va fi amploarea proiectului în țară, dar pentru familia noastră acesta înseamnă multă bucurie și emoții pozitive”, a spus Marina Curtiș.

Programul „Prima Casă” a fost lansat în luna aprilie. Până la ora actuală au fost acordate peste 300 de credite în cadrul acestui program, ceea ce constituie circa 40% din totalul creditelor ipotecare acordate în Republica Moldova. Cererile pentru „Prima Casă” sunt depuse exclusiv online, prin intermediul unui sistem informațional.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Inga 03.09.2018 12:15

Inseamna ca totusi programul implimentat de guvernare e pozitiv pentru societate, de asta si societatea apeleaza la acest proiect.

Anton 03.09.2018 13:14

Este important ca societatea sa intaleaga un simplu lucru, acest proiect are complet sustinere din partea statului, si aberatiile facute de opozitie sunt in gol, doar pentru a critica deciziile de dezvoltare si sprijin pentru societate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md