23:56:39 15.11.2018
 
Stiri

CONTRADICȚII serioase în PLDM, după refuzul PAS și PDA de a accepta formațiunea într-un bloc electoral: „PLDM va participa la alegeri ca partid, nu doar prin unele persoane”

Politică 10.07.2018 15:19 Vizualizări2821 Autor: Ziarul National
CONTRADICȚII serioase în PLDM, după refuzul PAS și PDA de a accepta formațiunea într-un bloc electoral: „PLDM va participa la alegeri ca partid, nu doar prin unele persoane” facebook

Fostul secretar general a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Victor Roșca, care rămâne o persoană influentă în rândul liberal-democraților, este nemulțumit de faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma „Demnitate și Adevăr” ar trata cu superioritate formațiunea pe care o reprezintă.

Mai mult, Roșca le dă în obraz unor membri ai PLDM, care s-ar mulțumi cu faptul ca doar ei să fie acceptați pe listele eventualului bloc electoral PAS-PDA, în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

„Ca să fie clar tuturor - consolidarea forțelor proeuropene este necesară! Nu se discută! Eu tot timpul am fost pentru aceasta consolidare, tot timpul am optat pentru crearea unui bloc electoral (sau altă construcție electorală) a forțelor proeuropene! Dar PLDM trebuie să intre în acest bloc ca partid, ca parte componenta egală și nu doar prin UNELE PERSOANE”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Roșca spune că unor liberal-democrați le-ar păsa mai puțin de formațiunea din care fac parte, chiar dacă există o decizie prin care s-a decis că PLDM va participa la alegerile parlamentare.

„Daca „UNELE PRESOANE” văd lucrurile altfel, atunci eu mă întreb: ele mai acționează în interesul partidului sau în nume propriu? Avem adoptată decizia: PLDM va participa la alegerile parlamentare! Deci, odată ce va participa - va participa ca partid, nu doar prin unele persoane. Unde am greșit?”, se întreabă acesta.

Fostul deputat a pornit această discuție de la „o declarație publică a unui lider de partid că alte formațiuni politice, inclusiv a noastră, nu vor fi parte a blocului electoral PAS-PPDA și doar unii colegi de ai nostri pot să-și încerce norocul să treacă pe lista blocului, dacă vor trece testul de integritate, în baza principiilor stabilite de PAS (care ar fi bine să fie facute publice)”.

„Avem promisiuni ale negociatorilor că vom fi parte a blocului, cum zic ei - „într-un fel sau altul”, și avem o părere particulară că „țara arde” și că trebuie să nu ridicăm întrebări, să fim frustrați pentru că am avut în rândurile noastre persoane ce s-au compromis și să lucrăm cu toții în interesul celor ce azi sunt pe val, fără a avea careva cerințe. Toate acestea ne duc la o concluzie - cineva nu dorește implicarea noastră formală (ca parte subsemnantă a viitorului bloc sau de sine stătător) în viitoarele alegeri parlamentare. Neparticiparea unei formațiuni politice în alegerile parlamentare este semn de moarte politică. Nu întâmplător Statutul PPE are o prevedere că partidele ce nu participă la două scrutine parlamentare la rând sunt pasibile de a fi excluse din PPE”, argumentează Roșca.


Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Rustin 10.07.2018 16:32

PLDM-iștii au lins cum au putut în curul PAScuDA, dar tot au fost trimiși la origine, cred că le va servi o lecție bună ce e aia alianță cu ipocrizia Maiei.

Mihai 10.07.2018 16:40

Pentru cei care nu stiu: Victor Rosca este fratele fostei sotii a lui V.Filat - Sanda,care acum a pus mana pe o mare parte din bunurile fostului premier,chiar daca era aplicat sechestru pe ele...PLDM are acum ~1% rating si nu cred ca sunt sanse sa ajunga in Parlament.Dar ar putea rupe niste voturi de la blocul PAS-PPDA,lucru dorit de la GBC.Eu vad legatura intre permisiunea de acaparare a bunurilor ce-i apartineau lui Filat si activitatea recenta a acestui V.Rosca.

Cornel 10.07.2018 16:50

Si ca partid si ca persoane aparte , PLDM-ul a pierit si a devenit cadavru politic! Acum ei incearca din toate puterile , sa linga pe Nastase cu Maia , ca sa intre in Parlament , la toamna!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md