18:59:59 25.09.2018
 
Stiri

Consiliul de Integritate al ANI a respins cererea lui Teodor Cârnaț și Victor Strătilă de a fi testați REPETAT la poligraf

Anticorupție 23.10.2017 16:42 Vizualizări1815 Autor: Ziarul National
Consiliul de Integritate al ANI a respins cererea lui Teodor Cârnaț și Victor Strătilă de a fi testați REPETAT la poligraf

Teodor Cârnaț și Victor Strătilă, candidații la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI) care au picat recent testul la poligraf, au cerut să fie testați repetat la un specialist independent.

Membrii Consiliului de Integritate al ANI, întruniți astăzi în ședință, au respins însă solicitarea acestora, pe motiv că „asemenea proceduri nu sunt aplicabile în cazul concursului pentru selectarea conducerii ANI”.

„Consider că această testare la poligraf este un fals și solicit anularea deciziilor care aprobă aceste rezultate. (...) La două întrebări, poligrafologul nu s-a expus”, a declarat Victor Strătilă, prezent astăzi la ședință. Acesta a adăugat că a făcut o testare independentă și aceasta ar fi arătat că a răspuns corect, nu a manipulat, nu a avut influențe politice în activitatea sa și nu a avut foloase necuvenite. Strătilă le-a prezentat membrilor Consiliului de Integritate raportul celui de-al doilea test la poligraf pe care l-a efectuat în Ucraina unde a răspuns la aceleași întrebări, dar rezultatele au fost diferite.

Mircea Roșioru, unul dintre membrii Consiliului, i-a reproșat lui Strătilă că poligrafologul la care face referire Strătilă nu ar fi acreditat în R. Moldova, ultimul spunând că nu are încredere în specialiștii din R. Moldova.

CITIȚI și Un candidat la funcția de președinte al ANI solicită să treacă REPETAT testul la poligraf: Nu este de acord că l-a picat prima dată

Teodor Cârnaț a amintit la rândul său că testarea sa a durat mai mult de șase ore și că procedura nu a fost respectată: „Sunt de acord să fiu supus repetat testării la poligraf, la un specialist indepepndent, pentru că imaginea mea a fost știrbită”.

Menționăm că membrii Consiliului de Integritate al ANI au anunțat un nou concurs pentru funcția de președinte al ANI, după ce ambii candidați la acest fotoliu au picat testarea la poligraf.

Decizia de astăzi a Consiliului poate fi atacată în judecată, iar anterior Teodor Cârnaț nu a exclus că va merge în instanță pentru a contesta rezultatele testării la poligraf.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md