19:36:28 16.07.2020
 
Stiri

Consilierii PAS din Chișinău: Primarul Ceban irosește banii municipiului pentru a-i face campanie lui Dodon

Partide/Comunicate 03.06.2020 17:57 Vizualizări796 Autor: Ziarul National
Consilierii PAS din Chișinău: Primarul Ceban irosește banii municipiului pentru a-i face campanie lui Dodon


Consilierii fracțiunii PAS din Consiliu Municipal Chișinău, Vasile Grădinaru și Roman Cojuhari, susțin că „modul superficial” în care primarul Ceban gestionează banii municipali în plină criză, nu este nimic altceva decât „PR politic pentru campania prezindețială”.

Consilierii au atenționat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările de construcție pe aleea pietonală de pe bulevardul Mircea cel Bătrân au loc „în mare grabă”, în contextul în care licitația privind amenajarea aleii nu a fost încheiată, iar lucrările de renovare vor fi reluate pe parcurs.

În urma blocajului social și economic provocat de pandemie, deficitul real al bugetului municipal este de cca 800 de milioane de lei, iar gestionarea iresponsabilă a banilor municipiului va crea adevărate probleme.

În schimb, conducerea Primăriei utilizează banii publici în în interes electoral, pentru reabilitarea aleii pietonale de pe bulevarul Mircea cel Bătrân fiind alocate 4,7 milioane de lei din buget.

Procesul desfășurării lucrărilor de renovare a aleii ridică mari semne de întrebare, odată ce au fost semnalate mai multe încălcări. În primul rând, au avut loc multe încălcări ale regulilor de iniţiere şi desfăşurare a procedurilor de achiziţii publice. Lucrările de reparație a aleii pietonale urmează a fi efectuate de către Întreprinderea municipală Regia Exdrupo. Agentul economic a fost desemnat din oficiu, fără să fie organizată o licitație.

„Pe 21 aprilie a fost lansată procedura de licitație pentru reabilitarea aleii. Apoi, în baza proiectului, urma să aibă loc lictația cu privire la lucrările propriu-zise. Cu toate că licitația pentru proiectare nici astăzi înca nu e finalizată, la o zi după lansarea licitației de proiectare, adică la 22 aprilie, primarul făcea poze pe fundalul câtorva unități de tehnică și anunța cu mult fast că a dat start lucrărilor de renovare a aleii pietonale de pe bulevardul Mircea cel Bătrân. După ce a plecat edilul, a fost retrasă și tehnica care a săpat câteva șanțuri la intersecția cu strada Petru Zadnipru, iar subdiviziunile Primăriei au rămas să se descurce singure cu licitațiile pentru desemnarea companiei care se va ocupa de reabilitarea aleii”, a precizat Roman Cojuhari, consilier municipal PAS.

„Pe 2 iunie am efectuat o vizită în teren, la intersecția str. Zadnipru cu bd. M. cel Batrin. Am costatat că ÎM Exdrupo desfășura lucrări de reparație a asfaltului si bordurilor. I-am rugat să ne prezente vreun act în baza carora desfășoară lucrările. Maistrul ne-a comunicat ca nu are nimic, dar a facut referire la o dispoziție a primarului și comenzii venite de la Direcția Generală Transport public și Căi de Comunicații. Am aflat că banii ce se alocă pentru aceste lucrări nici macar nu sunt din banii prevăzuți pentru reconstructia aleii, ci din banii prevazuți pentru reabilitarea tuturor căilor de acces din mun. Chisinau”, a spus Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii PAS.

Consilierii municipali PAS i-au cerut primarului Ion Ceban să înceteze săcheltuiască irațional și în scopuri electorale banii publici, să stopeze lucrările de reabilitare a aleii Mircea cel Batrin, până la momentul când va exista un proiect clar de reabilitare în limitele bugetului stabilit de CMC, să respecte legislația națională, în special cea cu privire la achizițiile publice.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md