21:24:06 28.10.2020
 
Stiri

CONFIRMAT, DOC // Candidații PSRM la alegerile parlamentare, care dețin cetățenia ROMÂNĂ, nu au depus niciun demers de a RENUNȚA la aceasta

Politică 13.02.2019 13:40 Vizualizări2319 Autor: Ziarul National
CONFIRMAT, DOC // Candidații PSRM la alegerile parlamentare, care dețin cetățenia ROMÂNĂ, nu au depus niciun demers de a RENUNȚA la aceasta deschide.md


Cei șase deputați ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), care dețin cetățenia română de mai mulți ani, nu au depus niciun demers pentru a renunța la aceasta. Acest lucru este confirmat de Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România.

Fostul președinte al PSRM, actual președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a dat asigurări încă din 2014 că deputații Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi vor renunța la cetățenia română. Totuși, nici după patru ani și ceva aceștia nu au întreprins nimic în acest sens, deși aduc în permanență acuzații la adresa României.

Candidatul PSRM la alegerile parlamentare din februarie 2019, Ghenadi Mitriuc, a declarat acum câteva săptămâni că a depus cerere de renunţare la cetăţenia română. În același timp, Mitriuc nu a prezentat nicio probă în acest sens.

Într-un răspuns al Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, oferit pentru portalul deschide.md, se arată că niciunul dintre cei șase deținători ai cetățeniei române nu au făcut niciun demers oficial pentru a renunța la aceasta.

Nici Adrian Lebedinschi nu vrea să renunțe la cetățenia română. La dezbaterile electorale din data de 5 februarie, socialistul a afirmat că „renunțarea la cetățenia română presupune o procedură foarte complicată”.

Însă, acesta a fost contrazis anterior de Traian Băsescu, care a precizat că „să renunți la cetățenia română este suficientă o cerere”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Cristinel 13.02.2019 21:31

Niste nesimtiti!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md