18:16:45 20.01.2019
 
Stiri

Condamnaţi pentru escrocherie. Un administrator de insolvabilitate și un jurist au ajuns DUPĂ GRATII

Anticorupție 30.04.2016 11:16 Vizualizări2195 Autor: Galina Munteanu
 Condamnaţi pentru escrocherie. Un administrator de insolvabilitate și un jurist au ajuns DUPĂ GRATII

Un administrator de insolvabilitate şi un jurist din capitală au fost condamnaţi la ani grei de închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procuorilor, în perioada noiembrie 2010 – mai 2011, unul dintre inculpaţi, fiind administrator al insolvabilităţii unei întreprinderi individuale, i-a comunicat creditorului-ipotecar al imobilului că nu-i va crea impedimente la realizarea dreptului său, iar pentru acest favor i-a cerut zece mii de euro. Pentru această sumă, inculpatul urmă să-l determine pe presupusul reprezentant al agentului economic, care îi era complice şi care activează în calitate de jurist la o companie, să-şi retragă cererea de intentare a procesului de insolvabilitate.

În noiembrie 2010, inculpaţii au primit de la partea vătămată 3 500 de euro. Ulterior, pentru a se asigura că vor primi restul sumei, aceştia au întocmit o recipisă fictivă precum că partea vătămată a luat cu împrumut 6 500 de euro. În ianuarie 2011, inculpaţii au primit prin înşelăciune şi restul sumei, fiind reţinuţi în flagrant delict.

Recent, inculpații au fost condamnaţi la câte opt ani și jumătate de închisoare, cu executarea pedepselor în penitenciar de tip închis.Prin aceeaşi sentinţă, magistrații au dispus încasarea din contul inculpaţilor în beneficiul părţii vătămate a prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md