11:24:17 27.02.2021
 
Stiri

Concluzia președintelui Centrului de Resurse Juridice din Moldova despre REȚINEREA lui Viorel Morari: „Nu găsesc o motivare plauzibilă pentru această reținere, decât ÎNCHIDEREA gurii care critică”

Actualitate 20.01.2021 15:29 Vizualizări1177 Autor: Ziarul National
Concluzia președintelui Centrului de Resurse Juridice din Moldova despre REȚINEREA lui Viorel Morari: „Nu găsesc o motivare plauzibilă pentru această reținere, decât ÎNCHIDEREA gurii care critică” Facebook


Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Vladislav Gribincea, consideră că reținerea șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, nu este motivată și ar avea legătură cu faptul că acesta a venit cu declarații dure la adresa procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Gribincea a amintit că Alexandr Stoianoglo declara anterior că nu vor mai avea loc arestări abuzive, însă nu s-a ținut de cuvânt în privința lui Viorel Morari. „Procurorii nu vor mai aresta abuziv, declara procurorul general cu puțin timp în urmă! Și când acolo… Reținerea vine la scurt timp după ce Morari a venit cu acuzații grave la adresa procurorului general”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Gribincea, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție nu trebuia reținut, mai ales că nu ar exista riscul ca acesta să părăsească R. Moldova.

„Orice aparență de abuz, în special al procurorilor, trebuie investigată. De ce totuși trebuie de încarcerat suspecții când este evident că nu există condițiile legale pentru arestare. Nu există nici riscul eschivării (să fi dorit, Morari de mult timp fugea din țară), nici al influențării urmăririi penale sau comiterii altor infracțiuni similare (Morari nu mai activează ca procuror, fiind suspendat din funcție acum 12 luni). Argumentul procurorului, precum că Morari poate fugi în regiunea transnistreană, confirmă încă o dată că motive de arestare nu există. CtEDO a constatat deja că o asemenea argumentare nu este acceptabilă (a se vedea hot CtEDO Ignatenco v. Moldova, para. 83)”, a precizat Vladislav Gribincea.

În același context, președintele CRJM spune că acuzațiile aduse de procurori sunt halucinante. „Și acuzarea adusă - inducerea în eroare a judecătorilor pentru a aresta o persoană - e halucinantă! Cu o asemenea argumentare poate fi acuzat orice procuror din R. Moldova, inclusiv procurorul care acum îl pune sub acuzare pe Morari! Pot să vă asigur că arestarea suspectului complică foarte mult investigarea oricărui dosar penal. Nu găsesc o motivare plauzibilă pentru această reținere, decât închiderea gurii care critică”, a conchis apărătorul.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-a înaintat lui Morari învinuirea pentru patru capete de acuzare și a depus demers pentru ca Morari să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md