Compasiunea este REȚETA pentru succes și fericire
Cauți calea către fericire? Vrei să ai conexiuni mai intense cu prietenii sau vrei să ai mai mulți prieteni? Îți dorești o relație mai apropiată cu colegii?
Încearcă să introduci compasiunea în viața ta! Iată de ce este compasiunea rețeta pentru succes și fericire!
Compasiunea este reprezentată de sentimentele de bunătate îndreptate către suferința unei alte persoane. Este corelată, dar puțin diferită de empatie, care este definită de împărtășirea emoțiilor celorlalte persoane.
Oamenii care știu ce este compasiunea și care o aplică în viață tind să aibă legături mai profunde cu ceilalți și mai mulți prieteni. Aceștia iartă mai ușor și au un sens mai puternic când vine vorba de scopul vieții.
Compasiunea aduce și beneficii personale directe. Oamenii care aplică această trăsătură de caracter în viața lor sunt mai fericiți, mai sănătoși, au mai multă încredere în forțele proprii, apelează mai rar la autocritică și sunt mai rezistenți.
Însă compasiunea necesită practică. Compasiunea îți ajută creierul să devină mai flexibil pentru a te ajuta în mod instinctiv să devii mai altruist. Vei învăța mult mai ușor să îți accepți propriile eșecuri.
Compasiunea îi cere creierului să vadă imaginea de ansamblu și îți oferă acces la mai multe idei cu privire la modalitatea de acțiune. Când creierul se simte amenințat ca în cazul în care simte durere, se concentrează doar asupra durerii pentru a o face să dispară și închide alte căi care te stimulează.
Fericirea care poate veni din antrenamentul compasiunii este genul de fericire care durează, care rămâne pe termen lung, spre deosebire de sentimentul de fericire care poate apărea, de exemplu, atunci când cumperi o mașină nouă.
Cu alte cuvinte, fericirea derivată din compasiune este sustenabilă. Dezvoltarea compasiunii stabilește o bază pentru stabilitatea minții. Și dezvoltarea compasiunii intrinsece, a preocupării pentru suferința celorlalți și pentru sine poate fi benefică pentru toate persoanele implicate.
Cum poți include compasiunea în viața ta?
Poți începe pur și simplu un exercițiu numit meditația iubirii. Ai nevoie de un spațiu liniștit și de aproximativ 15-20 de minute libere.
În acel spațiu liniștit, stai într-o poziție confortabilă. Concentrează-te pe respirație și încearcă să-ți golești mintea. Este important să fii prezent în acel spațiu, în momentul respectiv.
Apoi concentrează-te mental pe inimă și gândește-te la o persoană dragă - copilul tău, mama ta sau partenerul. Ia acele gânduri pozitive îndreptate spre persoanele dragi și extinde-le către tine.
Sursa: eva.ro
Primarul de Boldurești, care a lovit MORTAL cu mașina un adolescent, după care a încercat să MUȘAMALIZEZE accidentul, rămâne în arest la domiciliu. Nicanor Ciochină riscă între 3 și 7 ani de închisoare
Institutul de Studii Financiare de la București va înființa o sucursală în Republica Moldova
Eurodeputatul Victor Negrescu: Bugetul UE pentru anul 2025 include sprijin suplimentar pentru Republica Moldova