04:58:51 11.04.2021
 
Stiri

Comisia „Laundromat”: „Spălarea celor peste 21 de MILIARDE de dolari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare și furtul miliardului sunt fenomene distincte, dar au aceiași AUTORI și persoane conexe”

Actualitate 04.03.2021 09:34 Vizualizări1224 Autor: Ziarul National
Comisia „Laundromat”: „Spălarea celor peste 21 de MILIARDE de dolari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare și furtul miliardului sunt fenomene distincte, dar au aceiași AUTORI și persoane conexe”


Cei care au gestionat spălarea a peste 21 de miliarde de dolari prin intermediul instanțelor de judecată și instituțiilor financiar-bancare din R. Moldova ar fi, de fapt, și autorii „furtului miliardului”, a declarat șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul Comisiei „Laundromat”, condusă de deputata Inga Grigoriu.

Potrivit lui Morari, frauda bancară și spălările de bani sunt fenomene distincte, dar cu aceiași autori și persoane conexe.

„În cazul fraudei bancare au fost implicate trei bănci sau sistemul bancar, din care au fost sustrași banii, iar în cazul „Laundromatului” prin R. Moldova, folosindu-se sistemul financiar-bancar și sistemul judecătoresc, a fost trecută o sumă de peste 21 de miliarde de dolari. Sunt fenomene distincte. Legătura care există între aceste două scheme sunt persoanele, în unele cazuri sunt aceleași persoane”, a afirmat Morari.

Inga Grigoriu a menționat că, la sugestia lui Morari, Comisia „Laundromat” urmează să formuleze întrebări suplimentare pentru a afla ce împiedică instituțiile statului să-și pună în aplicare atribuțiile.

Grigoriu a mai adăugat că, în timpul apropiat, Comisia de anchetă va prezenta raportul final, după ce au fost adresate peste 140 de demersuri către diferite instituții ale statului, pentru a face lumină în subiectul „laundromatului” moldovenesc.

Comisia pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din R. Moldova a fost creată la data de 30 noiembrie 2020. Aceasta are drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația R. Moldova, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema „Laundromat”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md