15:27:11 16.07.2020
 
Stiri

CMC NU a acceptat trei viceprimari propuși de primarul capitalei Ion Ceban: Singurul candidat susținut de legislatorii locali

Social 20.11.2019 15:14 Vizualizări1358 Autor: Ziarul National
CMC NU a acceptat trei viceprimari propuși de primarul capitalei Ion Ceban: Singurul candidat susținut de legislatorii locali
Ilie Ceban este propus la funcția de viceprimar al Chișinăului, responsabil de domeniul juridic


Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a votat astăzi, cu 41 de voturi, doar candidatura lui Victor Chironda la funcția de viceprimar al capitalei, care va fi responsabil de domeniul planificării urbane.

La ședința de astăzi a Consiliului, toți cei patru candidați la funcțiile de viceprimari, propuși de primarul Ion Ceban, și-au prezentat programele, dar trei dintre ei nu au acumulat voturile necesare.

Este vorba de Angela Cutasevici, ex-secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, propusă la funcția de viceprimar pe domeniul social, Inga Ionesii, Ambasador al R. Moldova în Estonia, care ar urma să fie viceprimar pentru investiții și economie, dar și Ilie Ceban propus viceprimar pe domeniul juridic. Candidații au acumulat câte 25 de voturi, din cele 26 necesare din partea Consiliului.

Ionesii nu se află în R. Moldova și și-a prezentat programul prin Skype, lucru taxat de consilieri, iar lui Ilie Ceban i s-a reproșat că l-a susținut în campania electorală pe actualul primar. Și Angela Cutasevici a fost întrebată de ce a făcut campanie electorală pentru democrați la alegerile din februarie curent.

„Am selectat o echipă tânără cu viziuni clare pentru viitor și eu cred că doar împreună vom schimba lucrurile spre bine în Chișinău”, și-a prezentat candidații primarul Ceban.

Menționăm că, potrivit Legii privind Statutul municipiului Chișinău, viceprimarii sunt aleși la propunerea primarului general, prin decizia Consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către Consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md