11:42:53 03.12.2021
Stiri

Clientela SECRETĂ de la „Moldtelecom”: Dan Mitriuc, ginerele unei persoane din anturajul lui Plahotniuc

Politică 04.04.2016 09:00 Vizualizări17157 Autor: Raisa Lozinschi
Clientela SECRETĂ de la „Moldtelecom”: Dan Mitriuc, ginerele unei persoane din anturajul lui Plahotniuc


Numire // Ginerele unei persoane din anturajul lui Plahotniuc, „uns” șef la SA „Moldtelecom”?

Societatea pe Acțiuni „Moldtelecom” ține în secret numele noului director al instituției cu capital majoritar de stat.

După ce a anunțat un concurs public pentru selectarea unui nou director, SA „Moldtelecom” nu a mai vrut să facă publice numele celor 11 candidați înscriși, făcând referire la protecția datelor cu caracter personal(!).

Concurs public, desemnare ascunsă

Tot în secret, comisia de concurs se pare că a și ales directorul – Dan Mitriuc, un tânăr de 31de ani care a activat la „VictoriaBank” și, de-acolo, a fost propulsat în funcția de director adjunct responsabil de activitatea financiară în cadrul Căii Ferate a Moldovei. Mitriuc a plecat de la Căile Ferate în vara anului trecut, odată cu preluarea conducerii acestei instituții de către liberali, după ce aparținuse democraților, iar salariații nu-și primeau banii cu lunile.

CITEȘTE și RIDICOL // Numele persoanelor care vor la șefia „Moldtelecom” sunt SECRETE

Deși CV-ul său nu a fost făcut public, chiar dacă urmează să conducă o instituție de stat cu rulaj de sute de milioane, o copertă a unei cărți pe care o semnează Dan Mitriuc, alături de Valentin Mitriuc și Diana Andrușca, arată că tânărul a lucrat la „VictoriaBank”, unde controversatul Vladimir Plahotniuc a ocupat funcția de președinte al Consiliului de administrare a băncii. Mitriuc a mai făcut bani activând în contabilitatea „General Media Grup”, firmă a aceluiași Plahotniuc.

„Doamna Tamara”, posturi de muncă și rude conectate la holdingul lui Plahotniuc

De altfel, Diana Andrușca este soția lui Dan Mitriuc, tânăra fiind fiica membrei Curții de Conturi, Tamara Andrușca. Din CV-ul Tamarei Andrușca aflăm că aceasta a ocupat funcția de director economic al „Petrom-Moldova” în perioada anilor 2001-2011, adică exact în anii când oligarhul Plahotniuc a îndeplinit funcția de director comercial, iar mai apoi pe cea de director general al aceleiași instituții.

Ulterior, aceeași persoană a activat, după plecarea de la „Petrom-Moldova”, în funcția de director financiar al „Prime Management”, firma care administrează holdingul media al lui Plahotniuc, cu sediul pe bd. Cantemir 1/1, lucru care lipsește din CV-ul Tamarei Andrușca publicat pe site-ul Curții de Conturi.

Sursele Ziarului NAȚIONAL afirmă că, deși Tamara Andrușca a fost numită membră a Curții de Conturi în iulie 2013, aceasta rămâne o persoană de încredere a lui Plahotniuc în gestionarea afacerilor sale.

„Doamna Tamara”, cunoscută cu acest nume în holdingul lui Plahotniuc, nu a răspuns la telefonul de serviciu pe care l-am aflat din anticamera Curții de Conturi și pe care am sunat de mai multe ori, pentru a ne spune dacă mai are vreo legătură cu afacerile lui Plahotniuc.

SMS fără răspuns

Chiar dacă informația privind alegerea lui Mitriuc în funcția de director al SA „Moldtelecom” a fost confirmată de mai multe surse ale Ziarului NAȚIONAL, autoritățile țin în continuare în secret acest lucru. Doamna din anticamera societății pe acțiuni ne-a spus că nu ne poate confirma oficial faptul că Mitriuc este noul director, dar a declarat că acesta nu vine deocamdată la birou: „Eu încă nu l-am văzut”.

Dan Mitriuc nu a dorit să răspundă la întrebările noastre, deși a insistat să i le trimitem printr-un SMS, lucru pe care l-am făcut.

Menționăm că postul de director al „Moldtelecom” a devenit vacant după numirea lui Vitalie Iurcu în funcția de viceministru al Economiei.

Schemele vor rămânea intacte?

Faptul că Partidul Democrat promovează oameni de încredere în întreprinderi de stat cu profit a devenit o normă în R. Moldova. Ziarul NAȚIONAL a scris anterior despre faptul că în această instituție funcționează o schemă care include o firmă intermediară ce s-a căpătuit până acum cu un venit de 19 milioane de dolari din contul convorbirilor telefonice de peste hotare ale cetățenilor moldoveni.Este vorba de „Switchover AG”, condusă de Sergiu Talpă, fost coleg de liceu și universitate cu președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu. Astfel, astăzi, fiecare persoană aflată peste hotare care sună în R. Moldova plătește câte 10 cenți pe minut monopolistului de stat „Moldtelecom”, iar alți 8 cenți pe minut ajung în buzunarul firmei „Switchover AG”.

Totodată, SA „Moldtelecom”, fiind și operator de televiziune prin cablu, poate bloca oricând transmisiunea posturilor TV incomode guvernării, lucru semnalat mai ales în ultimul timp de către reprezentanții „Jurnal TV” și „TV7” chiar în cadrul unor emisiuni, fiind sesizați de telespectatori din teritoriu.

Unul dintre exemplele de acest fel se referă la sistarea transmisiunii postului „Jurnal TV” pe 20 ianuarie curent în mai multe localități, când mii de oameni protestau la Parlament împotriva învestirii Guvernului Filip. „Reluarea emisiei s-a produs la puțin timp după încheierea protestului, fapt care ne-a dat de bănuit”, ne-a spus Dumitru Pavel, avocatul postului „Jurnal TV”.

Menționăm că, atunci, „Moldtelecom” s-a plâns că a avut loc un „atac cibernetic” asupra instituției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Pumnal 04.04.2016 10:23

Si care este problema acum? Ca unii oameni care au experiente marete manageriale acum sunt criticate ca au fi lucrat la Petrom sau cum? Nu inteleg care este scopul acesti stiri? p

Valeriu 04.04.2016 11:47

Este si normal ca intr-un oras ca si Chisinaul persoanele sa fie legate intre ele prin legaturi mai mult sau mai putin directe. Sau trebuie exclusa din orice functie toate persoanele care l-au intalnit sau il cunosc pe Plahotniuc, si pe rudele acestora tot?

Vasile 04.04.2016 12:53

Să fie măcar și fratele lui Obama, că dacă merită și are capacitățile necesare în a gestiona o înterprindere, nu are decât. Eu nu văd aici nici o problemă.

Soarele 04.04.2016 13:37

Hai, baieti si fete din GBC, comentati, ca trebuie sa justificati dolarii din plic:) Nu faceti decat sa starniti hohote. Numai atat puteti? Schemele nu trebuie ratate, c-apoi ramaneti fara de lucru, nu-i asa?

Florin 04.04.2016 16:26

Si lumea trebuie să creadă în schemele și supozitiile voastre care măcar nici oficiale nu sunt ? de ce lansați tîmpenii dacă nu se știe oficial cine-i noul director, a ?

kings 04.04.2016 19:56

Serios, voi faceți știri din niște zvonuri și legați de persoane care ar fi lucrat cu 10 ani în urmă împreună ? Chiar credeți că așa se face jurnalismul profesionist ?

EU 30.07.2016 10:26

Bravo astai tara Hotilor ...Nimic nui de tainuit ca atit timp cit se afla Plahatniuc la putere numai vedem noi libertate...fiti atenti comentatorilor ca dupa bine vine rau...Bravo ziarul national/ca ne mai poate furniza sh realitatea

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md