07:31:30 06.04.2020
 
Stiri

Chișinăul a PRIMIT deja recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la sistemul mixt: „Socialiștii vor vota”

Politică 08.06.2017 13:31 Vizualizări4084 Autor: Ziarul National
Chișinăul a PRIMIT deja recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la sistemul mixt: „Socialiștii vor vota” Europa Liberă


Președintele Igor Dodon susține că Președinția a primit recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la proiectul privind schimbarea sistemului electoral într-unul mixt, document ce urmează a fi discutat săptămâna viitoare la ședința Comisiei.

Potrivit lui Dodon, Președinția examinează acum aceste recomandări și își va expune poziția prin consilierul prezidențial, Maxim Lebedinschi, care va participa la ședința Comisiei de la Veneția.

„Vom insista pe votarea proiectului înregistrat în Parlament de socialiști, la inițiativa șefului statului, și socialiștii îl vor vota”, a anunțat Dodon.

Lui Dodon i s-a amintit faptul că atât dânsul, cât și unii deputați socialiști au declarat anterior că, dacă avizul Comisiei de la Veneția în privința acestui proiect va fi negativ, atunci PSRM nu va vota pentru modificarea sistemului electoral.

„Avizul Comisiei de la Veneția nu poate fi negativ sau pozitiv. Și în documentul Comisiei scrie că aceasta este decizia suverană a statului. Vom vedea ce propuneri vom lua în calcul și pe care nu. Vom încerca să instroducem în proiectul de lege cât mai multe recomandări ale Comisiei de la Veneția”, a spus astăzi Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.

Amintim că și spicherul democrat Andrian Candu a declarat că nu este de acord cu toate concluziile experților, iar coaliția majoritară va accepta doar unele recomandări tehnice, nu și pe cele care, în opinia sa, depășesc competențele experților Comisiei de la Veneția.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md