22:22:24 21.08.2019
 
Stiri

„Rossotrudnicestvo”: „Centru de contact” deschis la Tiraspol, de Ziua Rusiei

Politică 13.06.2019 14:01 Vizualizări641 Autor: Ziarul National
 „Rossotrudnicestvo”: „Centru de contact” deschis la Tiraspol, de Ziua Rusiei

Agenția Federală pentru afacerile CSI, compatrioții din străinătate şi pentru cooperare umanitară internațională, „Rossotrudnicestvo”, a deschis miercuri, la Tiraspol, un „centru de contact”, cu sediul la Universitatea din Transnistria.

Centrul are drept scop de „a dezvolta direct relațiile educaționale, culturale, umanitare ale Rusiei și Transnistriei, precum și de a implementa proiectele și programele agenției federale”, scrie Infotag cu referire la presa din regiune.

„Până acum lucram la distanţă. De astăzi, avem un loc unde transnistrenii pot veni și afla direct despre proiectele și programele implementate de Rossotrudnicestvo. E vorba şi de acordarea burselor pentru tinerii care doresc să înveţe la universitățile din Federația Rusă, și de creşterea calificării cadrelor didactice, şi de asistență pentru dotarea bibliotecilor și instituțiilor de învățământ cu literatură artistică, şi de deplasări pentru tinerii din regiunea transnistreană la marile forumuri educaționale din Rusia”, a menţionat șeful reprezentanței „Rossotrudnicestvo” în R. Moldova, Mihail Davîdov.

Așa-zisul ministru de externe al regiunii, Vitali Ignatiev, a spus că deschiderea centrului de contact este „un eveniment semnificativ și firesc, fiind un rezultat al activităţii complexe pe care o desfăşoară de mult MAE al Transnistriei, Ambasada Rusiei în RM și agenția federală”.

„Nu întâmplător, evenimentul are loc de Ziua Rusiei. Federaţia Rusă este partenerul nostru strategic și aceasta este poziția poporului transnistrean. Prin urmare, deschiderea centrului de contact este o reflectare a relațiilor dintre RMN și Federația Rusă. Acesta va activa pentru studenți, pentru tineri, pentru cei care se asociază cu Rusia, lucrează, studiază, trăiesc în spațiul științific, educațional, cultural rus”, a spus el.

Pretisnul oficial transnistrean și-a exprimat încrederea că cooperarea dintre Transnistria și Rusia pe noua platformă va ajunge la un nivel și mai înalt.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md