00:13:07 21.08.2018
 
Stiri

Cel mai important consilier al lui Putin anunță intrarea Rusiei într-o „nouă eră de singurătate geopolitică”

Știri 11.04.2018 16:40 Vizualizări772 Autor: Ziarul National
Cel mai important consilier al lui Putin anunță intrarea Rusiei într-o „nouă eră de singurătate geopolitică” sursa: digi24.ro

Rusia se va confrunta cu un veac de „singurătate geopolitică”, este de părere Vladislav Surkov, consilierul cel mai important din cabinetul președintelui Vladimir Putin și cel care este creditat ca fiind arhitectul actualului sistem politic rusesc.

Rusia a abandonat ideea unei relații politice armonioase cu Vestul și îmbrățișează acum o „nouă eră de izolare geopolitică”, scrie Surkov într-un articol publicat în Global Affairs, transmite RFE/RL.

În opinia lui Surkov, momentul rupturii iremediabile dintre Rusia și Occident a survenit în 2014, după anexarea Peninsulei Crimeea, moment în care Moscova a virat spre „100 de ani de singurătate geopolitică”.

Există o vorbă veche, scrie consilierul lui Putin – aceea că Rusia are doar doi aliați: „armata și marina”.

Vladislav Surkov nu face economie de metafore triumfaliste, referindu-se la Rusia ca la o „națiune-alfa care s-a aruncat într-o mare provocare” în fața omenirii, într-o aventură printre „spinii stelelor”.

„Va fi interesant”, subliniază Surkov.

Preşedintele american, Donald Trump, şi aliaţii occidentali discută o eventuală acţiune militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad pentru un presupus atac chimic comis sâmbătă la Douma, un oraş controlat multă vreme de rebeli.

Trump a decis să-şi anuleze participarea la cel de-al optulea summit al Americilor, care se va desfăşura vineri la Lima (Peru), pentru a se concentra pe răspunsul pe care SUA îl vor da presupusului atac chimic din Siria, a anunţat marţi Casa Albă.

Peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă în atacul de la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc.

Donald Trump a condamnat luni atacul chimic „atroce" comis asupra unor „civili nevinovaţi" şi a spus că va lua o decizie cu privire la paşii de urmat în următoarele 24-48 de ore.

Şefa guvernului de la Londra, Theresa May, s-a arătat marţi de acord cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, în privinţa faptului că este necesar un răspuns al comunităţii internaţionale la atacul de sâmbătă din Siria, în care regimul de la Damasc ar fi folosit arme chimice.

Sursa: digi24.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md