07:12:36 17.06.2025
Stiri

Ceaiul care PREVINE CANCERUL ovarian

Știri 02.11.2014 08:40 Vizualizări2187
Ceaiul care PREVINE CANCERUL ovarian foodstory.ro

Consumul de ceai negru şi suc de portocale poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian.

Cercetătorii de la University of East England din Marea Britanie au studiat dietele a peste 170 de mii de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani şi au descoperit că cele al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, un tip de antioxidanţi găsit în ceai negru, vin roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.

Potrivit studiului, femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%, scrie csid.ro.

Experţii consideră că flavonoidele oferă protecţie îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile. Totuşi, medicii avertizează femeile să nu se bazeze exclusiv pe o dietă bogată în antioxidanţi şi să efectueze controale medicale regulate, mai ales în situaţia în care în familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.

Autor: Daniela Hadei
Stiri relevante
Top stiri

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte