19:36:44 16.01.2018
Stiri

Ce pericole ascunde scăldatul în Marea Neagră?

Știri 12.09.2017 08:00 Vizualizări991 Autor: Ziarul National
Ce pericole ascunde scăldatul în Marea Neagră? Noizz

Fiecare dintre noi a făcut baie în Marea Neagră, mulți încă fac și vor mai face. La fel de mulți vor ignora faptul că Marea Neagră a fost declarată cea mai poluată din Europa, la fel cum multora li se rupe de încălzirea globală, de efectele nocive ale fumatului sau chimicalele din mâncare. Noi să fim sănătoși!

Un studiu din luna mai, privind calitatea apei Mării Negre, arată că e cea mai poluată a Europei, iar aici poluarea cu plastic este de două ori superioară altor zone.

Nu o să intrăm în bolile de piele și problemele de sănătate pe care le poți dezvolta atunci când te îmbăiezi în cea mai poluată Mare din Europa, pentru că îți poți da seama și singur că nu sunt puține riscurile. În plus, românii o să ignore faptul că fac baie într-o apă extrem de poluată, la fel cum ignoră și avertizările salvamarilor atunci când aceștia anunță că e pericol de înec și scăldatul este interzis. Pe români nu-i sperie nimic atunci când vor să facă o baie în apa mării, nici faptul că-și pot pierde viața. Deci, despre ce vorbim aici...?

Oricum, poluarea cu plastic a mărilor a devenit o problemă atât de mare, încât cercetătorii spun că până în 20150 va fi mai mult plastic în mări și în oceane decât pești.

Și deja am început să mâncăm plasticul din mări, pentru că oameni de știință din America, Europa şi China au descoperit 12 feluri diferite de sare de mare cu microfibre de plastic. Majoritatea particulelor provin de la recipientele de unică folosinţă.

Sursa: Noizz.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md