15:19:37 17.01.2018
Stiri

Bani și cadouri prețioase: Ce făcea SISTEMATIC șeful Postului ANSA de la Leușeni, reținut astăzi de procurorii anticorupție

Anticorupție 06.09.2017 16:30 Vizualizări2770 Autor: Ziarul National
Bani și cadouri prețioase: Ce făcea SISTEMATIC șeful Postului ANSA de la Leușeni, reținut astăzi de procurorii anticorupție

Şeful Postului control fitosanitar Leușeni al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) ar fi perceput sistematic bani de la agenții economici care aduceau produse alimentare în R. Moldova. Mai întâi, acesta le crea probleme, iar ulterior chipurile intervenea și le rezolva în schimbul unor recompense.

Acesta a fost reţinut, astăzi-dimineaţă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind cercetat penal pentru abuz de serviciu și corupere pasivă. Alături de funcționar a fost încătușat şi reprezentantul unui agent economic, care este suspectat de corupere activă.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, şeful Postului control fitosanitar Leușeni ar fi dat indicații medicilor veterinari şi fitosanitari din subordine să creeze impedimente neîntemeiate agenților economici care importă în Republica Moldova produse alimentare, cu scopul de a-i determina pe aceştia să-i solicite lui ajutorul. Ulterior, după ce discuta cu agenţii economici, funcţionarul îi condiţiona să-i achite diferite sume de bani pentru a soluţiona problema.

Oamenii legii acuză că şeful postului control fitosanitar primea regulat diferite sume de bani pentru fiecare partidă de produse alimentare importate pe parcursul săptămânii prin postul vamal Leuşeni, dar şi prin posturi vamale Tudora şi Criva. În afară de bani, funcționarul primea și „cadouri preţioase” de la agenții economici.

Acum, şeful Postului control fitosanitar Leușeni este cercetat și pentru îmbogăţirea ilicită.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md