09:51:23 21.09.2018
 
Stiri

Câte mii de euro ar lua angajați de la Primăria Chișinău și de la Agenția Servicii Publice pentru a vă face proprietarii unui teren din capitală? Un proiectant, REȚINUT

Anticorupție 12.07.2018 11:19 Vizualizări872 Autor: Ziarul National
Câte mii de euro ar lua angajați de la Primăria Chișinău și de la Agenția Servicii Publice pentru a vă face proprietarii unui teren din capitală? Un proiectant, REȚINUT
Poză simbol

Dețineau un lot de teren în Chișinău și planificau să construiască acolo o casă-hotel. Ca să dispună de mai mult spațiu, cei doi soți au vrut să cumpere și terenul alăturat, moment în care un proiectant din Chișinău i-a asigurat că îi poate face proprietari cu o sumă care ar mulțumi agajați de la Primăria Chișinău și Agenția Servicii Publice.

Numai că, după ce au plătit 15 000 de euro, au rămas și fără bani, și fără pământ. Drept urmare, soții au denunțat cazul la Centrul Național Anticorupție (CNA).

Ofițerii anticorupție l-au reținut zilele trecute pe proiectantul cu pricina, fiind bănuit de trafic de influență.

În plângerea lor, soţii au scris că proiectantul urma să influenţeze mai mulți funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, dar şi angajaţi ai în Agenţiei servicii publice în vederea adoptării unei deciziei în favoarea lor, astfel încât aceștia să devină proprietarii părții de teren cât mai curând. Cei 15 000 de euro au fost transmiși chiar în biroul de serviciu al proiectantului.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md