20:07:42 21.07.2024
Stiri

Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani. Explicația specialiștilor te va surprinde

Actualitate 10.07.2024 08:30 Vizualizări11129 Autor: ZiarulNational
Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani. Explicația specialiștilor te va surprinde


Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani? În funcție de vârstă, dar și de stilul de viață, nevoile organismului pot fi altele. Cei tineri pot consuma mai multe lichide ori alimente, în timp ce în cazul vârstnicilor lucrurile sunt diferite.

Specialiștii vin cu sfaturi utile pe timp de caniculă. Temperaturile continuă să crească, iar cei mai în vârstă sunt vulnerabili. Pentru a fi în siguranță, e bine să ne hidratăm și totodată să ținem cont și de alte detalii.

Este bine cunoscut faptul că în perioada verii e recomandat un consum mai mare de lichide. Totodată, specialiștii ne recomandă să evităm lumina directă a soarelui și să consumăm alimente ceva mai ușoare.

Dr. Nadezhda Runikhina, geriatru șef al Departamentului de Sănătate din Moscova, are și el o serie de recomandări. Iar acestea sunt valabile în special la persoanele care au probleme cu inima, suferă de diabet, ori au probleme la nivelul aparatului respirator.

Ele trebuie să își urmeze tratamentul cu strictețe. Totodată, e recomandat să consume destul de multe lichide. Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani? Femeile e bine să consume aproape 2 litri, iar bărbații mai mult.

„În vremuri normale, femeilor adulte li se recomandă să bea 1,6 litri de apă plată pură pe zi și 2 litri bărbaților. Pe timp de caniculă, cantitatea acesteia trebuie mărită cu 200-300 de mililitri. În același timp, este mai bine să nu beți băuturi dulci. Acestea nu vor face decât să crească setea”, notează specialistul.

În cazul persoanelor care au peste 50 de ani, poate crește riscul de atacuri de cord, ori accidente vasculare cerebrale, avertizează specialistul.

Dincolo de câtă apă să bei dacă ai peste 50 de ani, e bine să fii atent și la alte lucruri. Specialistul le recomandă vârstnicilor să evite expunerea prelungită la soare, ori activitatea fizică extenuantă.

Totodată, alimentația trebuie să fie una ceva mai ”slabă”. Sunt recomandate produsele lactate cu grăsimi puține, dar și fructele și legumele proaspete. Carnea ar fi bine să fie evitată în perioada în care temperaturile sunt extrem de ridicate.

„Ar trebui să evitați petrecerea unor perioade lungi de timp în aer liber și activitatea fizică extenuantă. Acasă, asigurați-vă că ventilați camera și porniți aparatul de aer condiționat, dacă aveți unul. Este mai bine să stați afară, la umbră”, a mai completat expertul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md