07:55:59 16.07.2018
 
Stiri

„Caravana UNIRII”: Le-au furat tricolorul, dar unioniștii NU renunță: „Un deget nu poate trăi separat de mână”

Știri 10.08.2017 13:00 Vizualizări1881 Autor: Ziarul National
„Caravana UNIRII”: Le-au furat tricolorul, dar unioniștii NU renunță: „Un deget nu poate trăi separat de mână” ODIP

„Caravana Unirii”, desfășurată în perioada 1 iulie - 10 august curent în peste 350 de localități din 12 raioane ale R. Moldova, va continua și în anii viitori.

Anunțul a fost făcut astăzi de tinerii care s-au implicat în proiectul Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) și care au prezentat astăzi rezultatele finale ale „Caravanei Unirii”.

Timp de o lună jumate, cei peste 100 de voluntari implicați în „Caravana Unirii” au informat peste jumătate de milion de basarabeni din raioanele Ialoveni, Hâncești, Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă, Orhei, Călărași, Strășeni, Nisporeni, Ungheni, Anenii Noi și Criuleni despre avantajele Unirii R. Moldova cu România.

„Pe arșiță sau pe ploaie, am reușit să vizităm un număr-record de sate. Am scris istorie în această vară, întrucât am avut ocazia să informăm zeci de mii de oameni cu privire la beneficiile unirii Republicii Moldova cu România. Unioniștii trebuie să fie percepuți nu doar ca oameni care vorbesc, dar și ca persoane care fac lucruri concrete, care merg din casă în casă, discută cu cetățenii și află direct care sunt doleanțele lor. Am reușit să aducem tricolorul românesc în localități, pentru a arăta că a fi unionist înseamnă a iubi limba română, tricolorul și valorile naționale românești”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele ODIP, adăugând că „un deget nu poate trăi separat de mână”.

Totuși, tinerii unioniști au avut parte și de incidente. În timp ce purtau tricolorul prin localitățile R. Moldova, mai mulți inști au tăbărât peste ei și l-au furat, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în Cojușna sau la Anenii Noi. Aceștia au depus cereri la poliție și afirmă că nu renunță la campania care promovează Unirea R. Moldova cu România: „Momentul nu trebuie așteptat, el se creează”.

„În urma vizitării localităților din Republica Moldova, am ajuns la concluzia că cele mai unioniste raioane sunt Ialoveni, Cimișlia, Nisporeni și Strășeni, iar cele mai unioniste localități sunt Costești din Ialoveni, Mereni și Puhăceni din Anenii Noi, acolo unde 9 din 10 persoane erau pro-Unire și doreau să se semneze pentru cauza națională. Raioanele unde am întâlnit mai mult scepticism din partea oamenilor sunt Căușeni și Ștefan Vodă, însă ne-am bucurat mult că locuitorii de acolo sunt deschiși și am reușit să-i convingem pe unii că Unirea este unica soluție pentru Republica Moldova”, a precizat Mirela Manic, voluntar ODIP.

Cei mai activi voluntari ai „Caravanei Unirii” vor fi răsplătiți cu o vacanță de 7 zile la o școală de vară din România.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md