07:21:10 20.06.2019
 
Stiri

Candidații susținuți de unioniști la alegerile parlamentare din februarie

Alegeri 2018 11.01.2019 15:18 Vizualizări1229 Autor: Ziarul National
Candidații susținuți de unioniști la alegerile parlamentare din februarie IPN

Unioniștii care vor participa la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Partidului Politic Democrația Acasă au anunțat că vor avea candidați în patru circumscripții uninominale.

Ion Leașcenco, unul dintre candidați, a declarat astăzi, într-o cnferință de presă, că Partidul Politic Democrația Acasă va prezenta în scurt timp o listă de candidați pe circumscripția națională, iar în circumscripțiile uninominale formațiunea a decis să aibă candidați doar în circumscripțiile în care au șanse mari să le căștige.

În celelalte circumscripții, unioniștii vor susține candidații din partea altor partide de dreapta, candidați care de-a lungul timpului sau manifestat ca persoane care promovează și susțin unirea Republicii Moldova cu România, transmite Realitatea.

Astfel, potrivit lui Ion Leașcenco, candidații Partidului Politic Democrația Acasă pe circumscripțiile uninominale sunt:

  • Anatol Ursu (circumscripția numărul 22 Ialoveni);
  • Zinainda Bolboceanu (circumscripția numărul 35 Căușeni);
  • Mihai Goian (circumscripția numărul 16 Ungheni);
  • Ion Leașcenco (circumscripția numărul 15 Călărași, Ungheni).

Potrivit lui Ion Leașcenco, candidații unioniști de la alte partide politice de dreapta pe care Partidul Politic Democrația Acasă îi susține în alegerile sunt: primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care va candida pe circumscripția nr. 40 Cimișlia; Maria Ciobanu, care va candida pe circumscripția nr. 14 Telenești; Petru Frunză, primarul satului Puhoi, care va candida pe circumscripția nr. 37 Răzeni, Ialoveni; Vladimir Putregai primarul satului Cociulia, care va candida pe circumscripția nr. 41 Leova.

Partidul Politic Democrația Acasă îi mai susține pe directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, circumscripția nr. 47, Eleonora Cecavschi, candidat pe circumscripția nr. 48, Lilian Carp, circumscripția nr. 21 Criuleni, Vlad Bilețchi, candidat în circumscripția nr. 26 Centru, Buicani.

Anatol Ursu, candidat pe circumscripția nr. 22 Ialoveni, a ținut să sublinieze că decizia de a susține candidați de la alte formațiuni în circumscripțiile uninominale în care Partidul Democrația Acasă nu are candidați a venit în urma solicitărilor electoratului unionist din teritoriu, care a întrebat cu cine să voteze. Partidul Democrația Acasă îl susține și pe Ion Terguță, care, deși nu s-a manifestat ca o persoană unionistă, susține vectorul european și care candidează pe aceeași circumscripție cu liderul PDM Vlad Plahotniuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md