06:50:42 19.06.2024
Stiri

BNM a aderat la IAIS, asociație internațională din care fac parte FMI, Comisia Europeană sau Banca Mondială: „Este un pas semnificativ în consolidarea capacităților de supraveghere a sectorului de asigurări”

Actualitate 17.05.2024 12:29 Vizualizări1154 Autor: Ziarul National
BNM a aderat la IAIS, asociație internațională din care fac parte FMI, Comisia Europeană sau Banca Mondială: „Este un pas semnificativ în consolidarea capacităților de supraveghere a sectorului de asigurări”


Banca Națională a Moldovei (BNM) a devenit membră a Asociației Internaționale a Supraveghetorilor în Asigurări (IAIS), structură din care fac parte Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Comisia Europeană, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, precum și autorități de supraveghere a sectorului de asigurări din alte jurisdicții.

„Este un pas semnificativ în consolidarea capacităților de supraveghere a sectorului de asigurări în demersul de dezvoltare a unei piețe echitabile, sigure și stabile în Republica Moldova. Apartenența la IAIS va permite Băncii Naționale să beneficieze de experiență internațională în domeniul supravegherii asigurărilor și să-și extindă expertiza de supraveghere prin preluarea celor mai bune practici. Prin aderarea la Asociație, Banca Națională își exprimă angajamentul pentru modernizarea sistemului său de supraveghere a sectorului financiar și asigurarea un mediu favorabil pentru sectorul asigurărilor din Republica Moldova. BNM va avea acces la agenda de lucru a Asociației, inclusiv la conferințe, instruiri și alte activități care vizează îmbunătățirea standardelor de supraveghere și abordare eficientă a provocărilor din industria asigurărilor”, arată BNM într-un comunicat de presă.

IAIS este o organizație non-profit formată din autorități de supraveghere și reglementare a asigurărilor, care promovează supravegherea eficientă și consecventă la nivel global a industriei asigurărilor. Misiunea sa constă în consolidarea stabilității financiare globale și protejarea intereselor asiguraților la standardele de excelență în supraveghere.

IAIS reunește membri din peste 200 de jurisdicții, acoperind peste 97% din piața globală a asigurărilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md