02:44:41 18.08.2019
 
Stiri

Blocul „ACUM” cere DEMISIA președintei Consiliului Electoral de Circumscripție Nisporeni pentru că ar fi făcut publice listele cu semnături în favoarea candidatului Ion Terguță: „Riscurile sunt mari ca să nu fiu înregistrat”

Alegeri 2018 16.01.2019 14:54 Vizualizări792 Autor: Ziarul National
Blocul „ACUM” cere DEMISIA președintei Consiliului Electoral de Circumscripție Nisporeni pentru că ar fi făcut publice listele cu semnături în favoarea candidatului Ion Terguță: „Riscurile sunt mari ca să nu fiu înregistrat”

Blocul electoral „ACUM” îi cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) s-o demită pe șefa Consiliului Electoral de Circumscripție Nisporeni, Ana Buhnea, după ce listele de subscripție cu semnăturile în favoarea candidatului acestui bloc din circumscripția nr. 17 Nisporeni, Ion Terguță, ar fi fost făcute publice.

De asemenea, Blocul „ACUM” îi cere Procuraturii Generale să investigheze acest caz de obstrucționare a procesului electoral și încălcare a dreptului constituțional al cetățenilor de a alege.

Ion Terguță a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că ieri, la câteva ore după ce a depus la Consiliul respectiv listele de subscripție cu semnături în favoarea candidaturii sale în circumscripția nr. 17 Nisporeni, acestea au fost fotografiate și expediate primarilor din localitățile raionului. De exemplu, în satul Iurceni, mai multe persoane au reclamat faptul că au fost contactate telefonic de către primarul localității și terorizate psihologic pentru că și-au depus semnăturile în susținerea dânsului.

Terguță spune că Buhnea este vicepreședinta Organizației Teritoriale Nisporeni a Partidului Democrat și este implicată activ în activitățile acestei formațiuni.

Mai mult, ieri ar fi fost anulate 400 de semnături în favoarea sa, fără o verificare minuțioasă.

„Mai avem o rezervă de 83 de semnături. (...) Riscurile sunt extrem de mari ca eu, în calitate de candidat al Blocului „ACUM”, să nu fiu înregistrat în circumscripția Nisporeni”, a declarat Ion Terguță.

Liberal-democratul susține că „zelul angajaților CEC Nisporeni este unui ieșit din comun, pentru că aici candidează și liderul democraților, Vlad Plahotniuc”.

Primarul de Iurceni, Ion Bocan, avea astăzi telefonul închis, iar angajații Consiliului Electoral de Circumscripție Nisporeni ne-au spus că Ana Buhnea are niște observatori internaționali în birou și nu poate discuta cu noi vizavi de acuzațiile candidatului Blocului „ACUM”.

Menționăm că, anterior, un sondaj realizat de un ziar local din Nisporeni arăta că liderul democraților Vlad Plahotniuc ar câștiga detașat alegerile din această circumscripție uninominală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md