09:34:34 17.11.2018
 
Stiri

BILANȚUL ploii de acum două zile: ZECI de gospodării și SUTE de hectare de culturi agricole inundate

Social 02.06.2016 11:02 Vizualizări1146 Autor: Galina Munteanu
BILANȚUL ploii de acum două zile: ZECI de gospodării și SUTE de hectare de culturi agricole inundate

Ploile de zilele trecute au afectat localități din nouă raioane în total. Este vorba de Leova, Soroca, Hâncești, Basarabeasca, Anenii Noi, Cantemir, Criuleni, Rezina, Ialoveni și municipiul Chișinău. Ploile au înnămolit gospodării, beciuri, grădini, poduri, fântâni, dărămat garduri, dar au distrus și culturi agricole.

Astfel, în localitățile Iargara, Băiuș, Cociulia Nouă și Covurlui din raionul Leova au fost înnămolite 17 gospodării, 12 beciuri, 21 de fântâni și grădini, distruse trei poduri, peste o sută metri de gard și 0.6 km de drum local.

În raionul Soroca, în satele Cosăuți, Cremenciug, Nimereuca, Șeptelici, Tătărăuca Veche, Trifăuți, Vasilcău și Visoca, au fost înnămolite 39 de gospodării, mai multe grădini și distruși 24 km de drum local.

La Hâncești, în satul Logănești, în total au fost înnămolite 120 de gospodării, 25 de beciuri și cinci grădini.

Sub nămol au ajuns șapte gospodării și șase beciuri din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca.

Afectate au fost și localități din centrul R. Moldova. Este vorba de satele Mereni, Maximovca, Telița și Roșcani din raionul Anenii Noi. Aici au fost înnămolite două gospodării, zece grădini, dar și distruși șapte km de drum local și 15 metri de gard.

Mai multe beciuri inundate au fost și în satul Țareuca din raionul Rezina, dar și în satul Sociteni din raionul Ialoveni.

În raionul Cantemir, satul Cociulia, ploaia a distrus zeci de hectare de culturi agricole de orz, porumb, floarea-soarelui, mazăre, grâu, dar și livezi de măr.

Nicio persoană nu a avut de suferit în urma acestor inundații. Pagubele ploilor urmează să fie estimate de către comisiile pentru situații excepționale locale.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md