18:23:01 04.08.2021
 
Stiri

Beneficiarul final al miliardului este Dodon, domnule Stoianoglo?

Actualitate 24.05.2020 10:10 Vizualizări6141 Autor: Ziarul National
Beneficiarul final al miliardului este Dodon, domnule Stoianoglo?


Trustia, elegii politikoase

Un nou virus cu coroană a tranzitat olecuță neobservat prin creierul lui Dodon, agățându-se de neuroni și producând stricăciuni prin cutia craniană ca o vacă mușcată de strechie prin păpușoaie. Astfel se explică mișcarea brouniană a corpului său prin spațiul statalității, ca într-o căldare.

Zielele trecute el a poruncit cortegiului prezidențial să o ia de-a dreptul pe arătura unui fermier, năzărindu-i-se la orizontul opus viiitorul luminos al republicuței. Proletariatul agricol aflat în mijlocul procesului tehnologic de plantare a tutunului nu-și crezu ochilor, văzând că din unul dintre cele șase mercedesuri oprite în arătura plantației iese un cetățean barosan cu alură de buhai colhoznic semănând cu pșâdintele, care se porni spre ei arătând prin expresia feței radioase și mersul apăsat că are de gând să-i fericească cu prezența sa.

„Îi un extraterestru, nu știe că pe arătură nu se merge cu mașina, extratereștrii pot lua orice formă doresc, prefăceți-vă că nu știți nimic”, spuse un proletar cinefil de nevoie, potcovit și politicește, ținând minte promisiunile electorale ale lui Dodon că va călători ca un simplu cetățean al patriei. Dar când extraterestrul le spuse că este olecuță de agronom, proletarii agricoli s-au convins imediat că în fața lor e Dodon în carne și oase și, fiindcă erau și ei olecuță agronomi, s-a legat o discuție destul de interesantă.

-Aista-i titiun? – întrebă Dodon, luând, dintr-o ladă, un firicel de plantă de tutun.

-Îi titiun.

-Îl puneți în pământ? – îi întrebă Dodon pe proletarii care puneau tutunul în pământ.

-D-ap unde să-l punem, în pământ îl punem.

-Primăvara se pune-n pământ. Da toamna se strânge roada, așa am învățat la Institutul Agricol.

-Da noi îl punem fără carte, cum știm noi din bătrâni.

-Amu v-ar prinde bine niște bani, așa-i? Rușii ne-au dat 200 de milioane, da opoziția ați văzut ce-a făcut? Lor nu le trebu. Calul de dar nu se caută la dinți. Votați-mă și o să fie și mai ghine.

-Votăm dacă ne spuneți câți bani erau în kuliok, - glumi o proletariată agricolă mai isteață căreia îi plăcea statura și volumul lui Dodon.

Dodon însă se supără și șterse putina cât ai zice Putin.

După ce a făcut ravagii prin capul lui Dodon, a doua zi, la ședința troicii, Covid 19 a pătruns insidios în capul lui Chicu, care stătea vizavi și asimila intens indicațiile pșâdintelui. Și tot ce era în capul lui Dodon trecu în capul lui Chicu și viceversa: tot ce nu era în capul lui Dodon dispăru și din capul lui Chicu, se făcu vacuum. Și i s-a părut lui Chicu că-i un dodon tehnocrat și nu este exclus să fie așa cum i se pare, căci o luă cu tancul molotovenist pe arătura relațiilor frățești transprutene.

Acum stau și mă gândesc la kuliok-ul pe care Plahotniuc i l-a oferit lui Dodon, ca el să poată plăti salariile tovarășilor săi din PSRM. Câți bani erau acolo și câte „kulioașe” mai primise Dodon până atunci? Mă oripilează faptul că era o pungă de plastic de unică folosință, interzisă în UE! Și acum iese că Plahotniuc este beneficiarul intermediar, iar Dodon devine benificiarul final al miliardului furat, nu-i așa, domnule Stoianoglo?

Al vostru anosmic, aghirar, pangeuz, Ion Buraga.

PS: Un coronavirus plahotniucist a încercat să pătrundă și în capul trimisului cancelariei cerești, dar, din fericire, a primit o ripostă cum nu s-a mai văzut, Andrei Năstase demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de tare iubește această țară și acest popor: „Pe Facebook se găsește câte unul care spune: „Domnule, și-a adus toate neamurile!” Care neamuri, domnule? Vasile Năstase este pe baricade de când eu eram pe sub masă. A muncit pentru țara asta. Nu eu l-am adus în partidul ăsta. Dânsul a... da? Nu eu am fost cel care a insistat ca dânsul să fie candidat. El și-a luat mandatul. Ce, Dumnezeu, să facă frații Kennedy sau frații Kaczynski, să se rupă unul de altul?”.

Din păcate, și frații Kennedy, și frații Kaczynski au fost rupți unii de alții. De aceea, atenție la comparații și proporții. Mă miră că nu au fost menționați frații Jderi. Sau măcar frații Grimm, care au contribuit la procesul de adormire a politicienilor proeuropeni.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

macar 24.05.2020 16:13

De atata ! Lualar coroana pe Porcul dodon, Numai bun pentru sopoon !!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md