23:34:13 24.02.2020
 
Stiri

Dodon cere SIS să EXPULZEZE din R. Moldova toți cetățenii români care optează pentru UNIRE

Politică 19.09.2018 14:20 Vizualizări25872 Autor: Ziarul National
Dodon cere SIS să EXPULZEZE din R. Moldova toți cetățenii români care optează pentru UNIRE


Președintele Igor Dodon susține că nu are nicio implicare în expulzarea celor șapte profesori și manageri de la liceele teoretice „Orizont”, dar și-ar dori ca serviciile secrete din R. Moldova să expulzeze și cetățenii români care optează deschis pentru Unire.

„Președintele Erdogan mi-a spus că ne poate ajuta cu reparația clădirii Președinției, dar niciodată nu am discutat despre expulzarea cetățenilor turci. Președinția nu a fost implicată în acest caz. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) nu se află în subordinea Președinției din 2016. Este important că această rețea de licee activează. Cunosc absolvenți cu pregătire foarte bună. Nimeni nu a stopat activitatea instituției. Pentru a fi de acord sau nu cu această expulzare, ar trebui să cunosc mai multe informații. Nu am informații decât cele făcute publice de serviciile secrete. S-a spus că aceste persoane reprezintă un pericol pentru securitatea statului. Conform procedurilor, aceste persoane sunt expulzate”, a declarat șeful statului ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la „Moldova 1”.

Făcând o paralelă, președintele consideră că și unioniștii reprezintă un pericol pentru securitatea statului și crede că SIS ar trebui să-i expulzeze din R. Moldova.

„Aici am o întrebare logică. De ce serviciile secrete nu procedează la fel (ca și în cazul celor 7 profesori turci n.r.) cu cetățenii români care vin la Chișinău, blochează drumurile și vorbesc de lichidarea statalității? Au sfidat statalitatea, au sfidat poliția, au blocat trasee. Chiar dacă e vorba de deputați ai altor state, de declarat persona non grata și gata. Dacă avem o asemenea abordare, atunci să fie egală pentru toți”, a menționat președintele.

Totodată, Igor Dodon speră că autoritățile de la București nu vor introduce în Costituție dezideratul Unirii cu R. Moldova, așa cum cer liderii unioniști. Asta ar însemna, în opinia președintelui moldovean, că România optează pentru lichidarea R. Moldova.

„Este și un risc pentru România, care are problemele sale teritoriale. Trebuie să punem punct acestui subiect. Suntem prieteni, dar fără Unire sau variante din acestea. Altfel, situația va degrada și eu nu vreau ca statul român să devină dușman al moldovenilor”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Bă, dondowne ! 19.09.2018 15:53

Spală putina la Rostov - te așteaptă Ianucovici !

Climov 19.09.2018 18:30

RO nu are nici un fel de probleme teritoriale. Asta iar bate cimpii ca de obicei. Cred ca el ar trebui declarat non-grata de catre comunitatea europeana pentru homofobie, (pravo) fascism si xenofobie declarata si sustinuta public repetat

2018-ROMÂNIA REÎNTREGITĂ 19.09.2018 20:04

Cască ochii dodonKGB ”moldovenizat”, adică RUSIFICAT de Călăii OCUPANȚI ruși: ***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA, urmaşa Daciei ROMANE şi a ROMEI Împăratului Nostru TRAIAN! ***Destinul nostru,al ROMÂNILOR basarabeni, este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!ACUM.*** Ai căscat ochii dodonKGB ? Tovarășe RUSIFICATOR viclean,mincinos numit ”STATALIST-moldovenist”,care iei apă în gură când auzi SFINTELE NUME STRĂMOȘEȘTI:ROMÂNIA,ROMÂN,ROMÂNESC,ROMÂNEȘTE, bagă la bostanul tău cel sec: 2018-Anul Marelui Centenar al REUNIRII Românilor: REUNIFICAREA României de est(Basarabia) cu Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA este în plină desfășurare !

ion 19.09.2018 23:08

Asta cum iesa mai Dodoane sa fie exspulzati in jurul a 700000 cetateni md cu cetatenie romana printre care si eu?

Alex 20.09.2018 08:01

Tie trebu sa-ti arda cineva o mama de bataie de sa te ia dracii. Satana esti. Bai nimeni no sa planga dupa tine daca te-o impusca cineva.

Gheorghe 22.09.2018 00:24

Cit poti turna minciuni ca nu stii nimic sau vrei sa spui si tu ca Leanca vorbe de aur: "eram simplu Primministru"; sunt un simplu Presedinte... gindestete ca istoria se scrie astazi dar poimine au de o invatat si dus in spate nepotii tai. Rusine cind un presedinte nu cunoaste situatia. Din punct de vedere a diplomatiei Presedintele este primul care tre sa stie totul. Dar baladele cu cai verzi: "nu stiu, nu cunosc" sunt pu gradinita. Poate nu erati in functie cind s-a discutat intrebarea, astai altceva - ne ride o lume intreaga, pina si in Brazilia...

Vasile 06.11.2018 10:17

Dodon e trădătorul numărul 1 a Republicii Moldova

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md