17:11:31 03.10.2023
Stiri

Banca Mondială pregătește un nou sprijin pentru sistemul educațional din R. Moldova: Proiect menit să sporească nivelul calității educației și să asigure acces la studii pentru copiii din grupurile dezavantajate

Actualitate 21.03.2023 10:57 Vizualizări741 Autor: Ziarul National
Banca Mondială pregătește un nou sprijin pentru sistemul educațional din R. Moldova: Proiect menit să sporească nivelul calității educației și să asigure acces la studii pentru copiii din grupurile dezavantajate


Banca Mondială elaborează în prezent un nou proiect dedicat sistemului educațional din R. Moldova. De această dată, sprijinul va fi oferit învățământului general pentru a spori nivelul calității educației și a asigura acces la servicii educaționale, în special pentru copiii din grupurile dezavantajate.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că găzduiește, în perioada 20 - 31 martie curent, o misiune a Băncii Mondiale care are scopul să asigure îndeplinirea condițiilor necesare pentru aprobarea unui viitor proiect în domeniul învățământului general.

CITIȚI și Banca Mondială apreciază modul în care decurge reforma învățământului superior din R. Moldova, pentru care au fost alocate 35,7 milioane de euro

Ministrul Anatolie Topală a mulțumit echipei Băncii Mondiale pentru efortul depus în pregătirea documentelor necesare în vederea inițierii noului proiect și a dat asigurări că ministerul pe care îl conduce va îndeplini toate condiționalitățile necesare în acest sens.

Cele două părți au realizat un schimb de opinii privind obiectivele de bază ale proiectului, dar și posibilitatea de a atrage noi granturi care vor completa resursele alocate de Banca Mondială.

Reprezentanții Băncii Mondiale vor mai avea întrevederi cu o serie de instituții și organizații, parte a noului proiect, pentru a discuta în detalii elementele acestuia, dar și rolurile care le revin părților.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md