08:33:08 12.12.2018
 
Stiri

Banca Mondială: Modificarea Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală este un pas înainte

Economie 12.11.2018 15:00 Vizualizări638 Autor: Ziarul National
Banca Mondială: Modificarea Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală este un pas înainte

Banca Mondială consideră că recent aprobatele amendamente la Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală sunt un pas înainte și îndeamnă autoritățile ca ele să intre în vigoare fără întârziere, transmite IPN cu referire la un comentariu postat pe pagina de facebook a reprezentanței Băncii Mondiale în Moldova.

Potrivit aceluiași comentariu, Banca Mondială susține că va colabora cu autoritățile moldovenești în scopul evaluării impactului Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală, concentrându-se pe implementare, atât până la, cât și după aprobarea acestor amendamente. De asemenea, va monitoriza adecvarea controalelor în scopul administrării riscurilor fiscale și de guvernanță aferente.

Parlamentul a modificat, în ședința din 8 noiembrie, Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală, în lectură finală. Astfel, Taxa către bugetul de stat din suma mijloacelor bănești declarate voluntar va crește de la 3% la 6%. Nu pot fi subiecți ai declarării voluntare a bunurilor persoanele care au fost sau sunt subiecți ai declarării averii și intereselor personale conform prevederilor Legii nr. 133 privind declararea averii și a intereselor personale. La fel, și membrii familiei – soțul sau soția, copilul minor, inclusiv cel adoptiv, sau persoana aflată la întreținerea subiectului declarării, dar și concubinul sau concubina. Subiectul declarării voluntare își asumă pe proprie răspundere că falsul în declarația prealabilă sau în notificarea cu privire la declararea voluntară a bunurilor este pasibilă de răspundere penală.

Potrivit autorilor amendamentelor, pentru responsabilizarea subiecților care vor beneficia de stimulare fiscală se va prevedea expres că scutirea de controale fiscale nu se va aplica în cazul contribuabililor asupra cărora, începând cu 1 ianuarie 2019, a fost constatată prin decizie definitivă a instanței judecătorești evaziune fiscală prin includerea intenționată în documentele contabile, fiscale sau financiare a unor denaturate privind veniturile sau cheltuielile.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Artur 12.11.2018 15:42

Este un PAS în creșterea economică a țării, în majorarea PIB-ului și astfel oamenii vor trăi mai bine.

Inga 12.11.2018 16:02

Asta inseamna ca reformele guvernarii sunt bazate pe standardele internationale si sunt bune, chiar daca opozitia critica.

Artur 12.11.2018 17:25

Banca Mondială nu-s experțiii de la IDIS viitorul care vorbesc orice numai nu adevărul.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md