06:45:54 21.07.2019
 
Stiri

AVERILE noilor deputați! Unul are apartament în Italia, iar altul primește donații de sute de mii de lei

Politică 07.09.2015 07:05 Vizualizări6090 Autor: Stela Mihailovici
AVERILE noilor deputați! Unul are apartament în Italia, iar altul primește donații de sute de mii de lei

Curtea Constituțională a validat pe 4 septembrie mandatele a nouă deputați care vor face parte din fracțiunile Partidului Liberal, Partidului Liberal Democrat și Partidului Democrat.

Potrivit declarațiilor pe care le-au depus la Comisia Electorală Centrală când au candidat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, majoritatea dintre ei intră în Parlament cu averi modeste.

Cel mai bogat dintre noii deputați este liberal-democratul Nae Simion Pleșca. Acesta a avut în 2013 venituri de 302 mii de lei din funcția de deputat și alte 51 de mii de lei din indemnizație obținută de la Parlament.

Pleșca deține mai multe imobile: o casă de 304 metri pătrați în Chișinău, alta de 716 metri pătrați în comuna Sociteni din Ialoveni, o garsonieră în București și două apartamente în Chișinău de 38 și, respectiv, 35 de metri pătrați.

Deputatul mai are trei terenuri pentru construcție în Sociteni care au o suprafață totală de 30 de ari și un automobil de model „Pegeot 307”, dar și un depozit bancar în care păstra 10 500 de euro.

Un alt deputat liberal-democrat, fostul viceministru al Sănătății, Octavian Grama, a indicat venituri de aproape 284 mii de lei, un apartament în Chișinău de 82 de metri pătrați și o mașină de model „Dacia Logan” fabricată în 2008.

Până a ajunge în funcția de deputat, liberalul Artur Gutium, medic de profesie, era stabilit în Italia. Acesta deține un apartament de 85 de metri pătrați în orașul italian Padova și a avut în 2013 venituri de 40 de mii de euro.

Antreprenorul din Călărași, Petru Cosoi, care va face parte tot din fracțiunea liberalilor, a obținut în 2014 venituri de 167 mii de lei din funcția de consilier raional la Călărași, iar șapte mii de euro le-a primit din remitențe, dar nu indică niciun venit din afaceri. Cosoi are o casă de 118 metri pătrați în Călărași, terenuri agricole și o clădire industrială de 553 de metri pătrați.

Liberalul Ștefan Vlas, fost primar al comunei Sarata-Galbenă din Hâncești, a trecut în declarația depusă la CEC venituri de 115 mii de lei, o casă de 125 de metri pătrați și câteva terenuri agricole. Acesta mai administrează un magazin în sat cu mărfuri de uz casnic și materiale de construcție.

Un alt deputat liberal, Roman Boțan, care a fost viceprimar la Orhei, a indicat venituri de 177 de mii de lei, șase ari de teren, o casă de 125 de metri pătrați nefinisată, un garaj și un lot pomicol.

Iar Alina Zotea a avut în 2013 doar salariul de asistent parlamentar de 110 mii de lei. Aceasta nu are în proprietate bunuri imobile sau mobile.

Un alt deputat, care va completa fracțiunea Partidului Democrat, Corneliu Dudnic este economist de profesie, dar era șomer când a candidat la alegeri. Acesta indică în declarație că a primit în 2013 donații generoase de 825 de mii de lei. Democratul din Vulcănești nu are o locuință , dar deține două unități de transport: una de model „Toyota Auris” și alta „Toyota Land Cruiser”. Acesta este și fondatorul unei companii „Vancor-Trans”.

Cel de-al noulea deputat care va ajunge în Parlament după vacanță este democrata Elena Bacalu, fost vicepreședinte al raionului Cahul. Aceasta a indicat în declarația de avere un apartament în Cahul, o casă și un teren în satul Burlacu din același raion și o mașină de marca „Mercedes”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md