07:02:00 08.07.2020
 
Stiri

Autoritățile raionale sunt ACUZATE că LIMITEAZĂ accesul pensionarilor la produse alimentare IEFTINE: „Mii de cetățeni din categoriile social-vulnerabile nu vor mai avea acces la produse de primă necesitate”

Partide/Comunicate 26.03.2020 16:07 Vizualizări573 Autor: Ziarul National
Autoritățile raionale sunt ACUZATE că LIMITEAZĂ accesul pensionarilor la produse alimentare IEFTINE: „Mii de cetățeni din categoriile social-vulnerabile nu vor mai avea acces la produse de primă necesitate”


Comisiile pentru Situații Excepționale din raioanele Ungheni, Călărași și Florești au dispus interzicerea activității magazinelor sociale mobile pe teritoriul acestor raioane, în contextul măsurilor ce țin de prevenirea răspândirii COVID-19. Compania „Magazine Sociale” susține că nu este de acord cu această măsură, calificând-o drept abuzivă.

Potrivit companiei, în rezultatul acestei decizii, mii de cetățeni din categoriile social-vulnerabile nu vor mai avea acces la produse de primă necesitate la prețuri accesibile, mai ales că traversăm o perioadă foarte dificilă. SRL „Magazine Sociale” precizează că măsura se referă la 150 de localități din raioanele Ungheni, Călărași și Florești (Ungheni -54 de localități; Călărași – 34 și Florești – 50).

Totodată, compania care gestionează magazinele mobile și-a exprimat dezacordul cu deciziile autorităților respective.

„Este de remarcat în context că într-un răspuns al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor dat la o solicitare a SRL „Magazine Sociale” se menționează că, reieșind din reglementările impuse de autoritățile naționale la comercializarea produselor alimentare, în contextul pandemiei de coronavirus, vânzarea alimentelor prin intermediul unităților mobile nu este interzisă”, arată sursa citată.

Compania cere autorităților din cele trei din raioane, dar și din unele primării care intenționează să dispună suspendarea activității magazinelor sociale, să-și revizuiască deciziile și să se ghideze cu strictețe de dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova.

„SRL „Magazinele sociale” asigură populația din localitățile îndepărtate produse alimentare proaspete la preț accesibil. Unitățile comerciale din cadrul rețelei de magazine sociale sunt singurele din țară care, în ultima perioadă, nu au operat cu majorarea speculativă a prețurilor. Magazinele sociale au fost deschise la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Primul magazin social a fost deschis în 2015. În prezent, rețeaua de magazine sociale are circa 300 000 de beneficiari”, se mai arată în comunicatul de presă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md