12:41:21 21.01.2019
 
Stiri

FOTO // Autoritățile dau asigurări că toate traseele din republică sunt PRACTICABILE. Premierul a solicitat evacuarea zăpezii de pe drumurile din capitală și din întreaga republică

Social 12.01.2019 15:18 Vizualizări689 Autor: Ziarul National
FOTO // Autoritățile dau asigurări că toate traseele din republică sunt PRACTICABILE. Premierul a solicitat evacuarea zăpezii de pe drumurile din capitală și din întreaga republică

Toate traseele din republică sunt practicabile și nu există localități deconectate de la curentul electric, s-a anunțat astăzi, în cadrul unei şedinţe operative la Guvern.

Prezent la ședința operativă, premierul Pavel Filip a propus ca celula de criză să activeze în regim non-stop până luni, pentru a preveni orice risc.

Potrivit informațiilor prezentate, pe parcursul ultimelor două zile Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 126 de accidente rutiere, dintre care 88 - în capitală. Prim-ministrul a solicitat Poliției, carabinierilor și drumarilor să intervină pentru curățarea drumurilor, a curților blocurilor și a instituțiilor de menire socială din municipiul Chișinău. Totodată, acesta a cerut autorităților publice locale și administratorilor clădirilor să asigure curățarea acoperișurilor de zăpadă.

De asemenea, premierul s-a referit și la faptul că pe viitor ar trebui de procurat tehnică mai performantă pentru a face față unor intemperii. „Trebuie sa ne gândim în perspectivă și să intervenim inclusiv în Fondul rutier pentru procurarea tehnicii și a echipamentelor moderne”, a menționat Pavel Filip.În cadrul ședinței, premierul a mulțumit tuturor celor implicați în lucrările de deszăpezire, patrulare şi combatere a lunecușului: salvatori, militari, polițiști, medici, drumari, muncitori, voluntari și cetățeni.

În cazul situațiilor de criză, a blocajelor din cauza zăpezii, cetățenii pot apelala Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul de urgență 112.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md