23:00:21 10.12.2018
 
Stiri

Autoritățile au demarat procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova 2”

Economie 12.10.2018 11:53 Vizualizări763 Autor: Ziarul National
Autoritățile au demarat procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova 2”

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a demarat procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în Programul guvernamental „Drumuri bune pentru Moldova 2” pentru anul 2019.

„Ne dorim transparență și implicarea unui număr reprezentativ de cetățeni în procesul de selectare a datelor pentru elaborarea proiectului Programului „Drumuri bune pentru Moldova 2”. Ținând cont de necesitatea consultării locuitorilor în teritoriu, inclusiv în procesul de selectare a sectoarelor de drum, am solicitat lansarea procesului de colectarea a datelor pentru elaborarea proiectului Programului primăriilor din toată țara”, a afirmat ministrul Chiril Gaburici.

În procesul de selectare a porțiunilor de drum care vor fi reparate va fi implicat un număr reprezentativ de locuitori.

„Rog mobilizarea și implicarea cetățenilor împreună cu APL la identificarea porțiunilor de drum, solicităm prezentarea informației până la data de 30 noiembrie 2018 la adresa Autorităților Publice Locale de nivelul II”, a punctat Gaburici.Secretarul de stat al MEI, Anatol Usatîi, i-a informat pe antreprenorii și funcționarii publici responsabili de domeniul infrastructurii de transport, prezenți la întrunirea de la minister, despre specificul industriei de construcție a drumurilor din R. Moldova și a făcut referire la cele 7 contracte reziliate cu antreprenorii, pe motivul nerespectării termenului de execuție a lucrărilor.

Amintim că autoritățile intenționează să reabiliteze în 2019 peste 1 600 km de drumuri în R. Moldova, dintre care 1 500 km în cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova 2”.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md