15:58:09 23.05.2024
Stiri

Au trecut timpurile când Moscova DICTA ce trebuie să facă Chișinăul. Oficialii MID-ului, puși la RESPECT de Igor Grosu, după ce s-au arătat deranjați că moldovenii PROTESTEAZĂ împotriva RĂZBOIULUI în fața Ambasadei Rusiei

Actualitate 20.05.2022 18:56 Vizualizări16065 Autor: Ziarul National
Au trecut timpurile când Moscova DICTA ce trebuie să facă Chișinăul. Oficialii MID-ului, puși la RESPECT de Igor Grosu, după ce s-au arătat deranjați că moldovenii PROTESTEAZĂ împotriva RĂZBOIULUI în fața Ambasadei Rusiei


Președintele Parlamentului, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a pus-o la respect pe purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Marina Zaharova, după ce ultima s-a arătat deranjată de protestele moldovenilor organizate în fața Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova. Grosu i-a sugerat Marinei Zaharova că au trecut timpurile când Rusia putea dicta ce trebuie să se întâmple în R. Moldova, adăugând că moldovenii au tot dreptul să protesteze unde vor, inclusiv în fața misiunilor diplomatice.

„Domnilor diplomați, obișnuiți-vă cu ideea că în R. Moldova cetățenii au dreptul să protesteze. Nu am auzit ca cineva să fi vrut să iasă cu automobilele și au fost blocați. Obișnuiți-vă cu faptul că în R. Moldova orice cetățean poate să protesteze în fața Parlamentului, Guvernului, Președinției și chiar a ambasadelor. Este foarte important acest lucru. Dacă în țările voastre nu este permis, să știți că în R. Moldova o poate face oricine”, a declarat președintele Parlamentului, în cadrul emisiunii „Территория свободы”.

De asemenea, Grosu s-a referit și la acuzația, potrivit căreia instituții moldovenești „aplică sancțiunile occidentale antiruse” în sectorul bancar, dar și în cazul reexportului mărfurilor rusești.

„Aceste exprimări înflăcărate demonstrează că procedăm corect. Noi înțelegem cât de importante sunt aceste lucruri pentru sistemul nostru bancar și nu vrem să riscăm. Nu reușim nici cu zborurile și nici cu coletele poștale. Poate am reuși, dacă le-am trimite în cosmos și ar ateriza în Rusia. Însă, din nou, noi nu avem astfel de posibilități”, a adăugat Igor Grosu.

Citește și: ACUZAȚII de la Moscova, în ziua în care Maia Sandu a susținut un discurs ISTORIC în PE. „Chișinăul este sensibil la declarațiile noastre, dar și noi suntem sensibili la acțiunile lor, care pun la îndoială angajamentul față de statutul de neutralitate”

Amintim că purtătoarea de cuvânt al MID-ului a declarat miercuri, 18 mai, că acțiunile și declarațiile autorităților de la Chișinău pun la îndoială angajamentul real al conducerii R. Moldova față de statutul de neutralitate, respectarea drepturilor și libertăților locuitorilor, precum și față de „parteneriatul pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia”.

Acesta a denunțat sistarea trimiterilor poștale, dar și protestele anti-război din fața Ambasadei Federației Ruse. „Prin inacțiunea autorităților moldovenești, în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău, timp de două luni, zilnic au loc manifestații antiruse. Aceste proteste afectează activitatea misiunii diplomatice”, s-a plâns Zaharova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md